in conditia in care ,castorit fiind,parintii mei au vandut copilului meu(minor -15 ani)un imobil in care eu impreuna cu sotia avem uzufruct viager de a locui in acel imobil pana la moarte,iar noi am renuntat la uzufruct,care este metoda de a vinde acest imobil?
Daca dvs ati reunutat la uzufruct, prin declaratie autentica si vi s a- sters din cartea funciara uzufructul, inseamna ca minorul de 15 ani este proprietar deplin al apartamentului. Vanzarea apartamentului trebuie facuta cu autorizatia autoritatii tutelare pentru motive temeinice, iar suma nu va revine dvs, ca parinti si ocrotitori legali, ci va fi consemnata la o institutie specializata (bancara) de unde ii va putea scoate copilul la majorat si numai in cazuri justificate cu aprobarea autoritatii tuelare veti putea cheltui din ei.
Destul de complicat... Este vorba de un minor...chiar daca este al dvs.
Am spus in cazuri justificate... Poate cu acei bani se va cumpara un alt imobil sau c o parte din ei vor fi distribuiti pentru educatia copilului, etc... posibilitati sunt.. Insa ele se fac numai justificate si cu autorizarea prealabila a autoritatii tutelare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenire minori
Theodor12a
Buna ziua,
Sunt tatal a doi minori, divortat si nerecasatorit si detinator al unui apartament. Deoarece am aflat ca sufar de o boala si este posibil sa ... (vezi toată discuția)