TZEPU a scris:
am o intrebare.
dupa cat timp pot depune o plangere la politie?
este vorba despre violare de domiciliu,atunci am sunat la 112,a venit politia dar m-am razgandit.
este vorba de 29 august.
mai pot depune plangere acu?
sau mai exact,pana cand pot sa depun?
va multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara stimate domn,
Din cate spuneti ca a-ti chemat politia, si <<a-ti renuntat>>, iar renuntarea a fost consemnata de catre echipajul de politie intr-un pv. pe care l-ati semnat, aceasta are ca efet o reenuntare la procedura urmaririi prealabile, ce insemna pe roamneste ca ''a fost o alarma falsa'' si ca nu va mai intereseaza acel incident, care a fost sau nu???
Avand in vedere dispozitiile legale ale infractiunii dv. va regasiti in situatia prezentata la art. 192 C.pen. pentru care se vor aplica termenul prohibit de lege prevazut de art.284 alin 1 C.Proc.Pen....
Insa o plangere ulterioara datei la care politia s-a depasat la locul faptei si s-a consemnat in Pv. ca nu doriti sa depuneti plangere penala, .... , va trebui sa o justificati pri prisma unor motive temeinice (ex. daune materiale, pagube , distrugeri, ori in cel mai rau caz furt, constatate ulterior datei de referinta, si pentru care
este obligatorie plangerea prealabila.... In acest din urma caz vom asista la un concurs de infractiuni...)
Cu stima,