avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort/partaj/mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort/partaj/mostenire

Parintii mei sunt plecati de 6 luni din tara. Nu lucreaza cu contract legat de munca... De curand am aflat ca locuinta pe care o detin vor sa fie trecuta pe numele meu ( in conditiile in care mai am o sora in varsta de 20 de si un fratior de 5 anisori) pentru a nu mai fi nevoiti sa faca partaj intentionand sa divorteze. Ma intereseaza daca exista o modalitate sigura de a intra in posesia locuintei,fara ca sora mea sa mai poata isi poata cere drepturile asupra ei. Copilul (fratele) in custodia cui v-a ramane din moment ce niciunul dintre ei nu au alta proprietate (domiciliu)? Daca mama dupa inainterea dosarului de divort va pleca din tara si nu se va infatisa la proces va pierde dreptul asupra copilului? Va rog sa imi raspunde-ti! Am mare nevoie de parerile dumneavoastra!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
AnDr3eA7, utilizator
Cel mai recent răspuns: AnDr3eA7 , utilizator 23:39, 14 Septembrie 2011
Situatia este complicata:
-in primul rand sa inteleg ca ambii parinti ai dv. doresc sa va treaca unicul ap. (domiciliul lor conjugal) in proprietatea unui singur copil....anume dv.?
=acest lucru este posibil dar va putea fi oricand deturnat de catre cei doi frati pe care ii mai aveti...si ei au dreptul la mostenire....(insa nu se pune problema de mostenire...)
-cat despre a doua intrebare , in caz de divort mama poate pierde custodia micutului, daca se dovedeste neglijenta si pleaca in strainatate, pemtru a -si reface viata...iar tatal de mai multa incredere...
ramane sa consultati un avocat, dupa cum spuneam e o adevarata invalmaseala in ce doriti a faceti ,dv. ori intentioneaza sa faca parintii.....
o seara placuta
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si minor alinutza807 alinutza807 Buna ziua Sunt o femeie de entnie rroma casatorita cu un roman de 8 ani si am un baietel de 7 anisori,vreau sa divortez dar mie foarte frica ca imi pierd ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa in urma divortului? marius144 marius144 Buna ziua, Va expun pe scurt situatia: 1. Detin imobilul inainte de incheierea casatoriei (cu 8 ani inainte) 2. M-am casatorit in 2009. A rezultat un copil ... (vezi toată discuția)
Custodie minor flo_1982 flo_1982 Buna ziua,as vrea sa intreb daca o mama poate sa isi piarda copilul minor in varsta de 4 ani la divort,daca da care ar fi conditiile!Va Multumesc! (vezi toată discuția)