avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionarea unui cadru didactic nesimtit.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionarea unui cadru didactic nesimtit.

Ce sanctiune se poate aplica unui profesor titular cu vechime, care nu se prezinta la post intre 1-12 septembrie in activitate, fiindca nu are chef? Ce prevede noul Cod al Muncii?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:35, 18 Septembrie 2011
Intr-adevar, din comisia de cercetare disciplinara pentru personalul didactic trebuie sa faca parte o persoana care reprezinta organizatia sindicala din care face parte persoana aflata in discutie sau este un reprezentant al salariatilor.

In cazul in care din comisia de disciplina nu face parte un reprezentant al sindicatului sau al salariatilor , atunci nu se poate aplica o sanctiune disciplinara ... in caz contrar, sanctiunea ar fi lovita de nulitate.

multumesc:)
un consiliu de administratie al unei scoli poate functiona daca personalul didactic refuza sa isi desemneze reprezentantii?
Potrivit Legii nr.1/2011, in unitatile de invatamant de stat consiliul de administratie este organ de conducere si este constituit din 7, 9 sau 13 membri, astfel:
a) in cazul unitatilor de invatamant de nivel gimnazial cu un singur rand de clase, consiliul de administratie este format din 7 membri, cu urmatoarea componenta: 3 cadre didactice, inclusiv directorul; 2 reprezentanti ai parintilor; un reprezentant al primarului; un reprezentant al consiliului local. Prevederile prezentului articol se aplica in mod corespunzator si pentru invatamantul prescolar si primar;
b) in cazul in care consiliul de administratie este format din 9 membri, dintre acestia 4 sunt cadre didactice, un reprezentant al primarului, 2 reprezentanti ai consiliului local si 2 reprezentanti ai parintilor. Directorul si directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administratie din cota aferenta cadrelor didactice din unitatea de invatamant respectiva;
c) in cazul in care consiliul de administratie este format din 13 membri, dintre acestia 6 sunt cadre didactice, un reprezentant al primarului, 3 reprezentanti ai consiliului local si 3 reprezentanti ai parintilor. Directorul si directorul adjunct sunt membri de drept ai consiliului de administratie din cota aferenta cadrelor didactice din unitatea de invatamant respectiva.

Hotararile consiliului de administratie se adopta cu majoritatea voturilor celor prezenti, mai putin cele referitoare la angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, raspunderea disciplinara si disponibilizarea personalului didactic care se iau cu votul a 2/3 din totalul membrilor.
nu se constituie noul CA, iar cel in exercitiu isi prelungeste mandatul pana la constituirea celui nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliul de administratie mariamocanu mariamocanu daca nu e titularul scolii poate face parte din consiliul de administratie al scolii? (vezi toată discuția)
Contabil in consiliul de administratie scoala gabriel2650 gabriel2650 Buna seara. contabila unei primarii are dreptul sa faca parte din consiliul de administratie al scolii, avand in vedere ca semneaza acte contabile privind ... (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare disciplinara ionigeo ionigeo Sunt cadru didactic auxiliar la un liceu. Dupa parerea directorului, care nu este si a mea, am incalcat disciplina muncii. Cine propune comisia de cerecetare ... (vezi toată discuția)