buna ziua
sotul meu a intentat actiune de divort anul trecut,mentionez ca avem un minor in varsta de 11 ani care mi-a fost incredintat mie .
sotul meu a facut apel la hotararea judecatoresca in ceea ce priveste incredintarea minorului,deoarece doreste custodia lui.
Din ultimile stiri am inteles ca incepand cu data de 1 Octombrie va intra si la noi in vigoare custodia comuna.
Intrebarea mea este,atata timp cat procesul este pe rol si urmatorul termen la Tribunalul Bucuresti este 26 septembrie iar legea intra in vigoare cu 1 Octombrie,in urma unei intelegeri in prealabil cu sotul meu,putem cere custodie comuna pentru copilul nostru.
multumesc anticipat pt raspunsuri
Nu. Cauza va fi judecata cnf prevederilor codului civil in vigoare. Puteti renunta la judecata si sa deschideti un nou proces dupa intrarea in vigoare a noului cod civil.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incredintare minor
ramonaaa
Avand in vedere dispozitiile noului cod civil care intra in vigoare de la 1 octombrie, as vrea sa stiu daca custodia comuna mai poate fi ceruta in cazul unei ... (vezi toată discuția)
Divort
daci74
Ma intereseaza ce formalitati trebuie sa indeplinesc si ce taxe trebuie sa achit pentru a inainta divortul. Mentionez ca suntem casatoriti de 15 ani, avem doi ... (vezi toată discuția)