@ prosecutor in caz ca nu ai observat cel care pus intrebarea este victima infractiunii nu invinuitul/inculpatul... in rest imi mentin parerea de mai sus desi a luat un vot negativ...
@elis
Nu cred ca trebuie sa puneti la un suflet faptul ca cineva a dat un vot negativ unui raspuns de al dvs ...
Nu e faptul ca am pus suflet sau ceva de genul... ma gandeam unde am gresit (stiti ca sunt inca stagiar, deci incepator)... un vot de genul ma trimite automat la carte sa vad ce anume am gresit, ca eu pe forum raspund mai mult ca sa ma testez pe mine si sa mai invat lucruri noi in caz ca gresesc...
Sincer nu vad sa fi gresit ceva in raspuns... termenul de 2 luni al formularii plangerii prealabile este un termen de decadere si intr-un fel tine chiar de valabilitatea acestei plangeri (si poate fi formulata, asa cum am mentionat, doar in cazul alin. 1 si 3 al art. 184), in schimb o sesizare cu privire la o infractiune la care nu este necesara plangerea prealabila (in cazul celorlalte alineate) poate fi facuta oricand, chiar si dupa prescriptie intrucat sesizarea poate fi facuta si telefonic si este valabila iar politia va face cercetari si eventual va observa prescriptia si va pronunta un NUP, sesizarea nu trebuie sa fie facuta intr-un anumit termen sau intr-o anume forma... sa ma corectati daca gresesc.