avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare contract de munca

Buna ziua,

am o intrebare privind urmatoarea situatie.

Persoana X este angajata cu contract de munca la firma Y.
De comun acord se incheie contractul de munca si se face lichidarea, iar persoana X primeste suma Z printr-un transfer bancar.

La doua zile de la prima plata, persoana X mai primeste odata suma Z in acelasi cont de la firma Y.

La 1 an, firma Y gaseste greseala facuta si solicita persoanei X returnarea sumei Z.

Ce se intampla daca persoana X nu are posibilitatea sa returnze suma Z?

Multumesc anticipat pentru comentarii si explicatii.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:52, 15 Septembrie 2011
Firesc era ca "persoana X" sa returneze suma necuvenita, imediat ce a constatat eroarea, nu sa presupuna ca nimeni n-o va descoperi.
In alta ordine de idei, parerea mea este ca fara un proces nu se poate recupera de la "persoana X" acea suma !
Cunosc zicala "cine greseste, plateste!"; totusi a gresi e omeneste.....
Situatia prezentata spune insa multe despre caracterul "persoanei X"!
Va fi data in judecata pentru a se recupera acea suma primita necuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum va trebui recuperata suma si de la cine ? buna seara. avem ... oanaportar oanaportar cum va trebui recuperata suma si de la cine ? Buna seara. Avem o problema complicata .... si va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cu cateva ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-calitate procesuala activa? MARIKO9 MARIKO9 SITUATIE: firma x pierde procesul cu firma y, firma y investeste hotararea si obtine titlu executoriu. Executorul executa silit firma x, obtine banii datorati ... (vezi toată discuția)
Cum platim in mod solidar?-decizie luata de instanta intr-un dosar penal CorinaSusu CorinaSusu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in a intelege decizia/sentinta intr-un dosar penal in care este implicata mama mea. Mai exact mama mea are de returnat bani ... (vezi toată discuția)