Buna ziua,
Am nascut pe 11 ianuarie o fetita superba, in mai m-am reintors la munca si din pacate am ajuns abia in august sa-mi depun dosarul pentru indemnizatie/stimulent..dupa n disctutii cu doamnele de la asistenta sociala, de la fiecare am aflat alt lucru, ultima dintre ele spunandu-mi ca nu o sa mai primesc banii retroactiv pentru ca au trecut nu stiu cate zile de cand am nascut perioada in care ar fi trebuit sa depun dosarul. As vrea sa stiu daca acest lucru este adevarar, daca se specifica undeva in lege acest aspect. Multumesc
1. Din OUG 111/201 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 15
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
...
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)—c).
2. - Trebuia sa faceti cerere pentru CCC cu data cand s-a terminat concediu de maternitate (cele 126 de zile) si sa depuneti dosarul in cel mult 60 de zile de la acesta data.
- Daca ati depus dosarul mai tarziu veti primi indemnizatie pentru CCC de la data depunerii dosarului.
Ccc - lamuriri
andreya22
Buna seara,
Sunt mamica unui bebe de 3 luni,nascut in luna mai.precizez ca epuizez concediul de maternitate pe 10 sept 2012.am \'depus\' dosarul pt ... (vezi toată discuția)