avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza concediu de odihna??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza concediu de odihna??

am un salariu de 1000 lei bani in mina ,la un concediu de 21 zile ce bani ar trebui sa imi ofere angajatorul??precizez ca la salariu mentionat mai sus am primit suma de 750 lei .va rog sa ma lamuriti si pe mine cam la ce suma am dreptu? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 16 Septembrie 2011
Salariul de baza plus sporurile de tip permanant plus indemnizatia de conducere daca este cazul.
asa o fi,dar pe mine ma intereseaza dc mi-a dat bine banii de 750lei la salariu de 1000lei bani pe care ii luam in mina.la cit aveam dreptu sa iau ?cine a avut dreptate eu sau angajatorul??eu i-am zis ca nu mi a dat bine dar nici nu m a lamurit
Art.150 Codul Muncii prevede :
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
........

Daca doriti sa stiti exact , ar trebui sa ne spuneti careau fost drepturile salariale - sume brute - pe ultimele 3 luni anterioare celei in care ati efectuat concediu sau doriti sa va efectuati concediu .
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de concediu adrian71 adrian71 Am citit in CCM la nivel national ca angajatorii sunt obligati sa ofere o indemnizatie de concediu. Va rog sa ma lamuriti: aceasta e o suma de bani oferita ... (vezi toată discuția)
Calculul ptr concediul de odihna D.ROXANA D.ROXANA M-ar interesa care este calculul ptr plata concediului de odihna? Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru concediul de odihna in conditiile majorarii salariului magdama magdama Buna dimineata, Din lege reiese ca plata concediului de odihna se face raportat la veniturile din ultimele 3 luni, dar daca am avut marire de salariu intr-o ... (vezi toată discuția)