avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie de intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie de intretinere copil major

Buna ziua ,
Pentru ca am ramas mai "in ceata" decat eram inainte de acere lamuriri la Casa de pensii unde mi s-a spus , ba ca trebuie ca minorul sa dea o declaratie ca nu mai urmeaza nici o scoala , ba ca trerbuie deschisa o actiune in instanta , INTREB: Care este procedura de sistare a pensiei copilului major daca acesta nu continua studiile? In speta, a terminat liceul fara sa promoveze bacalaureatul.Mentionez ca in hotararea de stabilire a pensiei se stipuleaza ca pensia se plateste de catre parinte pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani .Nu stiu daca nu cumva beneficiaza deja si ajutor de somaj....VA MULTUMESC! :)
Cel mai recent răspuns: raraavis , utilizator 22:17, 16 Septembrie 2011
nu mai trebuie să promovați nici o cerere. așa cum spuneți datorați pensie până la terminarea studiilor, ori studiile sau terminat, prin urmare și obligația dv-stră.
Da, asa mi se pare si mie normal sa decurga lucrurile....DAR: cum se procedeaza CONCRET in asa fel ca pensia sa nu mai fie retinuta automat (pt ca asa se retine acum din pensia mea de limita de varsta) .In consecinta , nu am nici un control asupra retinerii si cred ca trebuie facut ceva in acest sens.Casa de pensii a spus ca am nevoie de o alta hotarare judecatoresca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere continuare/majorare pensie de intretinere - cum procedez in continuare? Anca95 Anca95 Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marrybr39 marrybr39 Buna seara. Am si eu o intrebare va rog frumos. Sotul meu plateste pensie alimentara unui copil dintr o casatorie anterioara. Acum are 21 ani si termina ... (vezi toată discuția)