avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod penal

Poate cineva sa imi spuna daca in noul cod penal sau civil(macar),sunt protejati cei care au facut greseala sa gireze cu bunuri imobile,pe unii,la fel de fel de banci Acum dupa ce sau vazut cu plinul facut,aceste persoane au dat bir cu fugitii.
Cel mai recent răspuns: Mircea Popescu mircea , Avocat 21:45, 18 Septembrie 2011
Nu exista o asemenea prevedere .Nici in noul cod penal ,nici in noul cod civil.Nici in alt cod.
Girantul a garantat creditul, el si-a asumat o raspundere in fata bancii ca in caz de nu va putea sa plateasca ratele va plati el in calitate de garant.
Greseala poate fi numita impropriu. Girantul si-a asumat aceasta obligatie in mod expres, prin acord. Nu exista nici o reglementare in noua legislatie in aceasta privinta.
cred că ați auzit ceva referitor la teoria impreviziunii reglementată de noul cod civil, potrivit căreia, în mare, obligațiile contractuale, ar fi înlăturate de o cauză imprevizibilă apărută ulterior încheierii contractului. dar în ceea ce privește contractele bancare deja băncile au avut un cuvânt de spus deja, astfel că această teorie a impreviziunii nu se aplică contractelor încheiate înainte de 1.10.2011.
Da, nu veti avea nicio dispozitie legala in sensul dorit de dvs. in noul cod penal.
Adica situatia va ramane neschimbata.
Ar fi fost bine sa consultati un avocat mai inainte de a fi garantat pentru a fi inteles toate problemele juridice care ar fi fost posibil.
Din pacate, acum este tardiv...

Alte discuții în legătură

Problema impreviziunii in noul cod civil Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Afara de o multime de lucruri criticabile noul cod civil mai contine si lucruri bune. Un exemplu este introducerea teoriei impreviziunii [quot]Art. 1.271. ... (vezi toată discuția)
Contract de credit ipotecar anterior noului cod civil. invocarea impreviziunii Modern Modern Se poate invoca situatia de impreviziune intr-un credit ipotecar in franci elvetieni avand in vedere faptul ca la momentul semnarii contractului (anul 2008) ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru un avocat specializat in probleme bancare Adrian Constantin Adrian Constantin Aveti cunostinta de jurisprudenta in \" teoria impreviziunii\" , sentinte obtinute in Romania si in Comunitatea Europeana ? Nota : teoria impreviziunii , ... (vezi toată discuția)