avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Radiere ANCPI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Radiere ANCPI

In cazul in care s-a facut plata sultei intr-un cont deschis la o banca, cont precizat de catre cel care primeste sulta si deschis pe numele acestuia, dar in lipsa unui proces verbal de oferta reala sau declaratie notariala, cum se poate radia de la ANCPI cel care primeste sulta (in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila se specifica faptul ca trebuie sa se predea sulta) ?
Exista un ordin de depunere numerar catre acea banca in contul celui care primeste sulta dar se pare ca cei de la ANCPI nu recunosc acest act/inscris.
Ce se poate face (...cel care a primit sulta "este de negasit"...) ?
Cel mai recent răspuns: manea2011 , utilizator 12:16, 19 Septembrie 2011
Dar a ridicat banii, sulta?
Daca da, cu hotararea judecatoreasca pe care s-a pus mentiunea "definitiva si irevocabila" si dovada platii sultei, radierea ar trebui sa se faca fara probleme.
Potrivit jurisprudentei judecatoresti in dispozitivul hotaririi judecatoresti se precizeaza limpede faptul de a se preda sulta cum spuneti dvs.
In al doilea rind , daca acea suma de bani a fost depusa cu titlul de sulta se emita de catre banca un act prin care dovediti ca s-a platit sulta conform hotaririi.
Sfatul meu este sa depuneti actele la ANCP.
Daca cererea se respinge, formulati cerere de reexaminare a încheierii de respingere, în termen de 15 zile de la comunicare, care se soluţionează prin încheiere de către registratorul-şef din cadrul oficiului teritorial în raza căruia este situat imobilul.
Daca si aceasta se respinge, formulati plângere impotriva încheierii registratorului-şef în termen de 15 zile de la comunicare. Plangerea se poate depune direct la Judecatorie.
Am fost azi la banca la care am depus banii reprezentand plata sultei (este mentionat explicit in ordinul de incasare numerar "Plata catre xxx - plata sulta apt. cf. hot. de partaj judiciar nr.xx/xx.xx.2011") si mi-au spus ca mai mult decat ordinul de incasare numerar nu au ce sa-mi dea...motivand faptul ca acel cont nu este al meu si ca nu pot sa-mi dea un extras de cont numai pentru acea suma (nu este nici pe numele meu nici nu sunt imputernicit)...si ca dansii nu pot sa mai imi dea nimic intrucat totul este confidential...
Oare este normal sa mai deschid un nou proces pentru niste bani care i-am dat deja si pentru care am dovada predarii/depunerii ???
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
manea2011, utilizator
Din pacate, daca cei de la ANCPI refuza radierea, este singura soluie.

Alte discuții în legătură

Hotãrâre care sã ținã loc de act autentic ralucagogiltan ralucagogiltan mai este reglementata in noul cod civil posibilitatea obtinerii unei hotarari care sa tina loc de act autentic? (vezi toată discuția)
Politia poate interveni ? legal2010 legal2010 In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un ... (vezi toată discuția)
Incasare sulta amcteam amcteam 1)Sulta se primeste la notar? in cazul iesirii din indiviziune si ramanerea proprietatii la unul din mostenitori. 2)Ce act se intocmeste la plata-incasarea ... (vezi toată discuția)