avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Radiere ANCPI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Radiere ANCPI

In cazul in care s-a facut plata sultei intr-un cont deschis la o banca, cont precizat de catre cel care primeste sulta si deschis pe numele acestuia, dar in lipsa unui proces verbal de oferta reala sau declaratie notariala, cum se poate radia de la ANCPI cel care primeste sulta (in hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila se specifica faptul ca trebuie sa se predea sulta) ?
Exista un ordin de depunere numerar catre acea banca in contul celui care primeste sulta dar se pare ca cei de la ANCPI nu recunosc acest act/inscris.
Ce se poate face (...cel care a primit sulta "este de negasit"...) ?
Cel mai recent răspuns: manea2011 , utilizator 12:16, 19 Septembrie 2011
Daca cu vorba buna nu se poate, ii pot face o plangere penala pentru insusirea sumei provenind din sulta si nerecunoasterea ei (furt) ?
Se rezolva mult mai repede asa si va fi nevoita sa se comporte ca un om civilizat...zic eu.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
manea2011, utilizator
NU.
Potrivit art. 208 C.pen "Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani (...)"

Banii nu ti-au fost luati, i-ai dat tu de buna boie.
Exista o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabil in care se stabileste ca eu sa raman cu locuinta in schimbul predarii sumei ce reprezinta plata sultei.
Dovada predarii sultei o am (ordinul de incasare numerar emis de catre banca unde am depus banii), deci, odata ce a primit banii si nu vrea sa recunoasca oficial ca i-a primit inseamna ca si i-a insusit si acum minte (a recunoscut decat intr-un e-mail pe care mi l-a trimis mie de la serviciu, e-mail trimis de pe adresa de e-mail ce apartine bancii unde lucreaza) - aceeasi banca unde am depus banii, ba mai mult decat atat are si semnatura (nu este electronica din pacate) in e-mail...
Deci ?...a incasat banii dar nu recunoaste ca i-a incasat si mai mult decat atat azi a recurs la santaj: a zis ca vine la notar pentru semnarea declaratiei daca ii dau si alte bunuri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre care sã ținã loc de act autentic ralucagogiltan ralucagogiltan mai este reglementata in noul cod civil posibilitatea obtinerii unei hotarari care sa tina loc de act autentic? (vezi toată discuția)
Politia poate interveni ? legal2010 legal2010 In cazul in care mi-am indeplinit sarcinile mentionate in hotararea definitiva si irevocabila intr-un proces de partaj judiciar, mai exact, i-am virat intr-un ... (vezi toată discuția)
Incasare sulta amcteam amcteam 1)Sulta se primeste la notar? in cazul iesirii din indiviziune si ramanerea proprietatii la unul din mostenitori. 2)Ce act se intocmeste la plata-incasarea ... (vezi toată discuția)