avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pierdut Brief !!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pierdut Brief !!!

Buna ziua!
As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul autoturismului.
Autorismul a fost cumparat din Germania,iar in Romania i s-a facut identificarea si in acest moment are nr. rosii de Ro expirate. Avem doar copie dupa brief.Multumesc anticipat.Nina
Cel mai recent răspuns: cratchedd2008 , utilizator 07:23, 8 Iulie 2009
Salut! Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. Am luat un Citroen Xsara de la un dealer din Germania dar masina fusese adusa din Spania, asa ca brieful mare era spaniol. Ghinionul a facut sa pierd brieful mare. Mai doar copii dupa el. Stie careva daca pot sa imi mai iau nr rosii macar, pana cand incerc sa fac rost de un duplicat din Spania? Varianta cu declaratie notariala pentru brief pierdut merge pt numere rosii? Si pentru cat timp? Va rog sa ma ajutati daca stiti mai multe! Va multumesc!
ati putea face ceva daca aveti copiile xerox si ati cunoaste un noter sa vi le legalizeze ,normal ar trebuie mers in germania la politia din landul de unde ati luat masina dar dureaza prea mult,
Multumesc alingheo pentru sfat. O sa incerc si variante asta. Ideea e ca pentru RAR si pentru inmatricularea definitiva tot imi trebuie brief-ul mare in original. Asa ca trebuie sa ma sbat sa obtin un duplicat. Daca ar merge cu copie legalizata ar fi super.
salut sunt si eu cam in aceeasi situatie,m-i sau furat toate actele masini,mai exact briff mic si briff mare si altele,sa inteleg ca tui iei nr rosi pe o perioada nedeterminata platesti alta asigurare pentru masina sau....merge pe cea obligatorie ,banuiesc ca ai facut un dosar complet de inmatriculare si lai depus la ei
salut ,ce se poate face daca ai pierdut (sau ti-au furat actele masini brif mic si brif mare ,printre altele evident ) cei d la politie spun sa faci un dosar cu toate actele ,la fel ca pentru inmatriculare(precizez ca rar -ul il poti face cu o declaratie notariala,eu asa l-am facut) inclusiv taxa de poluare ,depui dosarul la ei si astepti ckiar si peste 9 luni la rezolvarea dosarului,solutia ar fi duplicate dupa aceste acte dar cum ar trebui procedat ,a mai luat cineva duplicate ?daca da si cum??
si in cat timp se rezolva?

Alte discuții în legătură

Pierdut acte auto stylya stylya Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele. Am ... (vezi toată discuția)
Lipsa brief original belgia la inmatriculare in romania radutrifan radutrifan Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut briful masini vicentiub3st vicentiub3st am pierdut briful originalul mare si mic ce pot face mai am doar copii dupa ala mare si contractul ????#-o (vezi toată discuția)