avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avansare personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avansare personal contractual

fratele meu e incadrat ca personal contractual, detasat pe perioada determinata la primarie,pe o perioada de 6 ani, au trecut 5 ani timp in care a obtinut diploma de licenta, ar dori sa avanseze prin schimbarea incadrari pe studii superioare, conf. L330. Care este modalitatea? cui adreseaza cererea,Prin detasare toate drepturile le ridica de la primarie. L330 nu face nici o specificatie privind contactul de munca determinata sau nedeterminata.Primaria refuza acest lucru pe motiv ca are contract determinat, e corect? de specificat ca in ultimii 3 ani nu a beneficiat de nici o avansare cu toate ca a avut calificativ FB. Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: crmnradu , utilizator 13:12, 20 Septembrie 2011
Buna seara , de acum !
Diploma de licenta obtinuta este in domeniul in care isi desfasoara activitatea ??? Chiar si asa , legislatia in vigoare la aceasta data nu obliga angajatorul sa-l incadreze pe funtia corespunzatoare studiilor pe care le-a absolvit ...
daca fratele dv. a fost angajat pe o perioada determinata si pe oa numita functie...inseamna ca a fost repartizat pe acel post in baza unei decizii a Consiliului Local ...
Anterior datei pentru care a sustinut concursul pentru acel post, trebuia sa indeplineasca anumite conditii, pe langa cele ce vizeaza pregatirea profesionala necesara (respectiv studii medii -liceale...) si a unor conditii prohibite prin lege....
Practic indiferent de stadiul de pregatire profesionala al salariatului bugetar, ulterior angajarii si integrarii in functie, nu i se poate atribui o avansare pe un alt post de cat atunci cand acel post ''vizat'' devine vacant...iar acest lucru se va face prin concurs....
Mult succes!
a absolvit studiile in domeniul, detasarea s/a facut pe o perioada determinata, urmand a se prelungi aceasta detasare, practic servicul unde lucreaza a fost preluat de primarie si va ramane, personalul existent la acea data a fost preluat prin detasare,L33o face mentiune ca promovare se poate face pe un post vacant de regula dar se poate face si prin transformarea postului din statul de functii.El este cuprins in statul de functii al primariei???
Ceea ce stiti dvs. despre aceasta problema se completeaza cu prevederile art. 45-47 din Codul muncii referitoare la detasare.
Intrucat subiectul nu este tocmai clar formulat, atat din punct de vedere al continutului, cat si dpv literar, nu-l pot intelege prea bine. Spuneti ca este detasat pentru o perioada de 6 ani?

Potrivit prevederilor art. 47/1 din Codul muncii, pe durata detasarii drepturile salariatului detasat se acorda de catre angajatorul la care s-a dispus detasarea. Cum promovarea in clasa, functie, etc. constituie un drept al salariatului, fie ca este permanent, sau detasat, aceasta se va realiza de catre angajatorul la care s-a dispus detasarea.

Imi pare rau sa constat ca nu sunteti informati despre faptul ca Legea 330/2009 a fost abrogata de art. 39 lit. "w" din Legea 284/2010, conditiile salarizarii personalului contractual din administratia publica fiind reglementate in prezent de Legea 284/2010, Anexa I, Cap. II, lit. "L".
Dupa ce veti citi cu atentie si aceste prevederi, va rog sa reveniti.
in primul rand imi cer scuze ca nu am fost mai clara, si situatia lui e in ceata, sa inteleg ca avansarea se poate face doar daca se modifica fisa postului?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Transformarea functiei publice de referent, gradul iii, grad prof. asistent in functia publica de inspector i, clasa iii, grad prof. asistent, compartimentul urbanism catalinbanita catalinbanita Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti intr-o problema. La o primarie de comuna, in urma cu cativa ani a luat fiinta un compartiment de urbanism. Persoana care a ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului contractual alycam82 alycam82 Buna ziua! m-am consultat cu mai multi colegi in domeniu, dar fiecare are alta opinie, tocmai de aceea m-am gandit sa va solicit ajutorul : ,,Promovarea ... (vezi toată discuția)
Transformare post din studii medii in studii superioare ContSters43946 ContSters43946 Lucrez ca referent publicitate imobiliara de 5 ani la ANCPI (bugetar). In acest an am absolvit Facultatea de Drept , si mi-am depus cerere de transformare a ... (vezi toată discuția)