avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis de conducere

sunt cetatean roman cu domiciliul in germania de cinci ani, acum doi ani am obtinut permis de conducere german dar care mi-a fost retras, sau anulat pentru ca am condus sub influienta alcolului :"> , vreau sa dau iar de permis dar in romania, intrebarea mea este: care sunt treptele de urmat...( cum pot muta iar domiciliul...pe pasaport scrie domiciliul in strainatate dar eu mai am si buletinul de identitate unde am locuit in romania " la parinti care mai locuiesc inca acolo" daca pot face mutatie ...vreau numai sa stiu cum pot obtine permis romanesc, va multumesc #-o #-o #-o #-o
Cel mai recent răspuns: tarik , utilizator 22:43, 30 Septembrie 2008
va rog frumos.:(
multumesc anticipat.
In Romania daca va este anulat permisul de conducere ca urmare a unei infractiuni de conducere cu alcool peste limita legala puteti da examen doar dupa un an de la ramanerea definitiva a sentintei... nu cunosc legea germana dar banuiesc ca vreti sa evitati acest termen care poate acolo e mai lung decat in Romania sau poate acolo vi s-a interzis sa mai conduceti vreodata...
nu mai posed permis si dreptul de a conduce nu mi-a fost suspendat ci doar carnetul

Dreptul de a conduce = permis de conducere... daca nu mai aveti permis de conducere e clar ca vi s-a suspendat si dreptul de a conduce....
dreptul de a nu mai conduce a fost de un an dar am trecut de acel an. am dreptul sa-l fac din nou deci am si dreptul de a conduce, ce vroia sa stiu era cum pot sa fac in ro daca am domiciliul in ger cum fac mutatia, eu nu am zis ca vreau sa evit sau sa pacalesc pe nemti, numai ca acum ma costa cat b 1700€ si cu bani astia faceam de profesionisti, si cu alcolul a fost ca la nemti ai voie 0,2 sau 0,3 alcol in sane asta inseamna 1 bere sau 1 pahar vin dar nu si la incepatori si eu eram incepator
am si e uo ]ntrebare c uprivire la permisul de conducere

dac[ sunt cetatian roman cu domiciliul in romania insa am permis de conducere din republica moldova trebuie sa fa din nou scoala ? sa ue o procedura mai usoara ca sa obtim permisul romanesc?
tarik a scris:

am si e uo ]ntrebare c uprivire la permisul de conducere

dac[ sunt cetatian roman cu domiciliul in romania insa am permis de conducere din republica moldova trebuie sa fa din nou scoala ? sa ue o procedura mai usoara ca sa obtim permisul romanesc?


Art. 42. din HG 1391/2006 prevede:

Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină se preschimbă, în condiţiile legii, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe raza căreia titularul are domiciliul sau, în cazul cetăţenilor străini şi al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, reşedinţa.

Duceti-va la respectivul serviciu si va interesati ce trebuie sa contina dosarul de preschimbare. In niciun caz nu veti da un nou examen, bineinteles daca permisul ce-l aveti nu a fost anulat din diferite motive.

Succes!!!

Alte discuții în legătură

Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere Marek11 Marek11 Sunt rezident in Italia.Am obținut permisul de conducere în Italia, școală de șoferi examen. Mia fost suspendat pe o perioada de 3 ani. Vreau să revin in ... (vezi toată discuția)
Cazier aleksyk aleksyk daca am cazie mai am voie sa dau de permis (vezi toată discuția)