avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare locuinta de la proprietar aflat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare locuinta de la proprietar aflat in strainatate

buna ziua! In cazul unei tranzactii de vanzare_cumparare al unei locuinte ,cand vanzatorul nu se poate deplasa in romania ,este posibil sa dea o procura unei rude ,ori unei terte persoane ,pt a se efectua tranzactia?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:08, 15 Septembrie 2011
Da,este legal.
Da, poate da o procura prin care sa imputerniceasca o terta persoana sa efectueze vanzarea in numele sau.
Da! Se da o procura de vanzare prin care mandateaza pe X sa il reprezinte la incheierea contractului de vanzare cumparare , se poate stipula si pretul pe care il incaseaza, modalitatile de plata , etc.

Procura o poate face la Consulatul Romaniei in limba romana sau la un notar din tara respectiva adusa in original in tara tradusa si legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Nestiutorul1 Nestiutorul1 Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit. Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cumparare intre 2 persoane cu domicilii in strainatate windy windy Care este procedura de vanzare a unui imobil ,intre doua persoane de cetatenie romana, una aflata in Italia si una in Grecia fara a fi necesara deplasarea ... (vezi toată discuția)
Procura frasin frasin buna ziua , am si eu o problema. Parintii mei trebuie sa prezinte la avocat, pentru o problema cu un teren, o procura de la o persoana care este stabilita in ... (vezi toată discuția)