avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

am o neclaritate cu privire la codul muncii (legea53/2003 revizuita 2011) privind articolul 169 alin. 2 si articolul 254.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 16 Septembrie 2011
Care ar fi?
In conditiile art. 254 alin. (3) si (4) C.mun., se reglementeaza o procedura a recuperarii unui prejudiciu pe cale amiabila ... Avand in vedere dispozitiile art. 169 alin. (2) C. muncii, potrivit carora retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, inseamna ca acordul scris al partilor privind recuperarea pagubei produse de salariat angajatorului sau, incheiat in conditiile art. 254 alin. (3) si (4) C. muncii, nu constituie titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala ludeea ludeea Conform art 254 alin 3 din Codul Muncii in baza unei note de constatare si dupa evaluarea pagubei se poate recupera prejudiciul cauzat de angajat cu acordul ... (vezi toată discuția)
Patronul te poate obliga sa platesti? andr3i1990 andr3i1990 Buna seara, In primul rand vreau sa incep prin a va multumi pentru toate sfaturile acordate pe acest forum. Problema mea este de fapt a prietenei mele, ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor valenovaly valenovaly Bună ziua, vreau să-mi dau demisia de la locul de muncă. Nu mai rezist fizic și vreau să renunț, ceea ce nu înțeleg și nu pricep vă întreb pe ... (vezi toată discuția)