avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere acord de mediere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere acord de mediere

intre partile aflate in divort s a incheiat urmatorul acord de mediere:partile declara expres ca bunurile comune dobandite in cursul casatoriei au fost impartite pe cale amiabila,intre ei nemaiexistand pretentii referitoare la acest aspect.prin aceasta intelegere partile au inteles sa stinga orice litigiu privitor la partajarea bunurilor comune.(aceasta este formularea ad literam din act).cat de corect este formulat?trebuiau specificate bunurile? este valabil si legal.se poate ca una din parti sa revina asupra acestui acord si sa ceara din nou partajarea ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 14:50, 16 Septembrie 2011
Trebuie enumerate bunurile comune si mentionat ce bunuri a preluat fiecare sot.
Daca acordul a fost semnat de ambii soti, nu se mai poate reveni.
Acordul de mediere trebuie consfintit de instanta de judecata prin pronuntarea unei hotarari de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si partaj voluntar mihaela david mihaela david Sotul meu si fratele lui au facut succesiunea dupa tatal lor,mama renuntand in favoarea celor doi,intreaga avere fiind impartita in mod egal celor doi.Dupa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)