avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis conducere in 30 de zile in loc de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis conducere in 30 de zile in loc de 90 de zile

Buna ziua,

Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale si doresc sa scurtez perioada de suspendare la 30 de zile.
Mentionez ca permisul a fost suspendat la Bacau, permisul este eliberat de IPJ Vrancea iar domiciliul il am in Brasov.
Indeplinesc toate conditiile pentru micsorarea perioadei de suspendare, am luat examenul la Brasov(cel cu 15 intrebari), am trimis o cerere (impreuna cu celelalte doc. necesare- copii) catre comandantul IPJ Bacau (cu, confirmare de primire).
Problema este ca astazi (au trecut 30 de zile de la suspendare) fratele meu a fost sa ridice carnetul de la IPJ Vrancea (eu sunt plecat din tara si i-am facut o procura notariala pentru ridicarea permisului auto) si i s-a spus ca nu poate sa-i elibereze carnetul pentru ca nu am dat examenul (cel cu 15 intrebari) in Vrancea...#-o
Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:31, 16 Septembrie 2011
examenul se da la IPJ care va are in evidenta ca si conducator auto. Ar fi trebuit sa schimbati permisul cu unul emis de catre IPJ Brasov, unde aveti domiciliul.
Din cate cunosc eu examinarea se da in judetul unde aveti domiciliul stabil deci daca domiciliul dv este in Brasov tot acolo trebuie sa dati si examinarea. Si tot din cate cunosc permisul chiar daca este retinut la Vrancea se trimite la politia jud unde aveti domiciliul stabil, deci la Brasov. Interesati-va deci la Brasov.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerestituirea la timp a carnetului de conducere dadyy2 dadyy2 In data de 07.02.2009 in Orasul Gherla jud.Cluj mi-a fost retinut carnetul de conducere pe o perioada de 30 zile (23.02.2009-25.03.2009) si am primit dovada ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pt 30 zile pe neprezentarea in termen de 24 de ore de la accident usor - tamponare lcristea_1999@yahoo.com lcristea_1999@yahoo.com Buna ziua, Am fost implicata intr-o tamponare usoara in parcarea unui complex comercial. Cealalta persoana a fost si a facut declaratie la politie, iar eu ... (vezi toată discuția)
Recurs la contestatie proces verbal depasirea limitei de viteza Florin111 Florin111 In speta mi s-a facut proces verbal pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/ora pe care l-am contestat in instanta ,iar pe fond ,desi necomunicata ... (vezi toată discuția)