avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract inchiriere locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract inchiriere locuinta

Buna ziua.
Am inchiriat un apartament de la o persoana fizica si am facut un contract intre parti.
Acesta cumprinde:
-perioada contractului este nedeterminata
-termenul de preaviz pentru chirias(eu) cat si pentru proprietar este de 15 zile in cazul rezilierii contractului.
In legea locuintei am vazut ca termenul de previz e de 6 luni pt proprietar. Care este prioritara? Poate acesta sa rezilieze contractul dupa 15 zile daca imi da previz?
Multumesc.
P
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 15:04, 16 Septembrie 2011
Termenul de preaviz este un termen conventional, stabilit de parti. Daca asa l ati prevazut in contract trebuie respectat.
Termenul din legea locuintei este de 60 de zile, nu de 6 luni. Are prioritate prevederea legala care spune ca termenul de preaviz este de minim 60 de zile
Legea zice: Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
Iar contractul din acest caz este pe o perioada nedeterminata.
60 zile pentru chirias . pentru proprietar nu este mentionat.

Deci contractul intre parti poate anula prevederile din lege?
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
alexmbt, utilizator
Dispozitia din Legea locuintei nu mi se pare a fi imperativa. Prin urmare partile pot deroga de la prevederea legala si conveni asupra unui alt termen.
Ramane ca termenul legal sa se aplice atunci cand prin contract partile nu au convenit asupra unui alt termen.

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu vasilemb vasilemb Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu trei probleme: 1. Sunt asociat la o societate comerciala si am inchiriat ACUM 1 AN pe firma un sediu cu contract de ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)