avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzorul asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzorul asociatiei de proprietari

Este legal ca o asociatie de proprietari sa functioneze fara cenzori ?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:53, 17 Septembrie 2011
Art. 19. (1) Cenzorul sau comisia de cenzori urmăreşte şi asigură respectarea legalităţii în administrarea bunurilor materiale şi a fondurilor financiare ale asociaţiei de proprietari.
(2) Comisia de cenzori este formată dintr-un număr impar de membri, aceştia trebuie să aibă cel puţin studii medii.
(3) Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generală va mandata comitetul executiv pentru angajarea sau contractarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii.
Legea 230/2007
Nu este normal ca o asociatie sa functioneze fara cenzor , dupa cum scrie si in lege cenzorul sau comisia de cenzori verifica legalitatea fondurilor legalitatea listelor de cheltuieli nu scrie ca este obligatoriu , dar ce veti face daca listele nu se intocmesc corect daca sant restantieri pe ce baza actionati in instanta .
Trebuie sa aveti cenzor!
Nu se poate spune ca este legal sau nu. Anormal este in orice caz.

Daca nu puteti sa va alegeti o comisie de cenzori sau macar un cenzor dintre proprietarii din asociatie, atunci exista optiunea de a va angaja o persoana cu specialitate in contabilitate, atestata CECCAR care, pe baza de contract civil, sa va faca verificarea documentelor, a listelor, a gestiunii fondurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil sau cenzor StRotaru StRotaru Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate ca un cenzor sa fie simultan si contabil in aceeasi asociatie de proprietari? Multumesc (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari tomasso tomasso Exercitarea functiei de cenzor angajat in asoc. de propriet. a unei persoane din afara asociatiei de propriet.,care nu are calitate de ceccar, constituie o ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal angajat asociatie de proprietari Paul_Nica Paul_Nica revin si reformulez intrebarea: 1. care sunt obligatiile fiscale de contributie ale personalului angajat pe baza de conventie civila la o asociatie de ... (vezi toată discuția)