avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contabil sau cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contabil sau cenzor

Buna ziua,
As dori sa stiu daca se poate ca un cenzor sa fie simultan si contabil in aceeasi asociatie de proprietari?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:25, 13 Decembrie 2013
NU.
Cenzorul sau comisia de cenzori urmăreşte şi asigură respectarea legalităţii în administrarea bunurilor materiale şi a fondurilor financiare ale asociaţiei de proprietari.
(2) Comisia de cenzori este formată dintr-un număr impar de membri, aceştia trebuie să aibă cel puţin studii medii.
(3) Dacă dintre membrii asociaţiei de proprietari nu se poate alege comisia de cenzori, atunci adunarea generală va mandata comitetul executiv pentru angajarea sau contractarea unui cenzor din afara asociaţiei de proprietari, persoană fizică ori juridică de specialitate, pe bază de contract sau convenţie de prestări de servicii.
Legea 230/2007
Nu este normal ca o asociatie sa functioneze fara cenzor , dupa cum scrie si in lege cenzorul sau comisia de cenzori verifica legalitatea fondurilor legalitatea listelor de cheltuieli nu scrie ca este obligatoriu , dar ce veti face daca listele nu se intocmesc corect daca sant restantieri pe ce baza actionati in instanta .

Nu se poate,deoarece ar exista situatia de incopatibilitate
Cenzorul detine responsabilitatea verificarii pentru legalitate a actelor intocmite de contabil
Daca responsabilitatea de contabil si de cenzor apartin concomitent aceleiasi persoane in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari,este evident ca nu poate exista un control sau verificare obiectiva si impartiala din partea cenzorului asupra activitatii sale ca si contabil
@StRotaru,
Eu sesizez ca dvs. puneti niste intrebari la care deja stiti raspunsurile. Testati pe cineva pe-aici?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzorul asociatiei de proprietari redialboss redialboss Este legal ca o asociatie de proprietari sa functioneze fara cenzori ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal angajat asociatie de proprietari Paul_Nica Paul_Nica revin si reformulez intrebarea: 1. care sunt obligatiile fiscale de contributie ale personalului angajat pe baza de conventie civila la o asociatie de ... (vezi toată discuția)