avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua va rog sa ma lamuriti daca se poate demisiona la zi fara vreo perioada de preaviz dupa noul cod al muncii va multumesc!!legea 53/2003 mai e valabila?
Cel mai recent răspuns: SC DELTA EXPERT CONSULT SRL , Consultant resurse umane 23:50, 16 Septembrie 2011
Nu se poate decat in situatia in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.
Aceiasi situatie era si inainte de modificarea codului muncii.
Prin intelegere cu angajatorul poate fi incetat contractul cu art.55 lit.b - acordul partilor caz in care nu se mai efectueaza preavizul.
Caz in care nu se mai efectueaza preavizul este si incetarea cu art.81(7).
Caz in care angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz.
Caz in care angajatorul renunta total la perioada de preaviz este demisia la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz florentina70 florentina70 As dori sa stiu daca pot sa imi dau demisia fara preaviz.Se poate intampla ca sa nu accepte demisia mea fara preaviz?Care sunt codurile munci privind demisia ... (vezi toată discuția)
Codul muncii luci_p2008@yahoo.com luci_p2008@yahoo.com Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: In momentul de fara sunt angajata la o firma, pot pleca prin transfer la o alta firma ? Multumesc ... (vezi toată discuția)