avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu Medical in Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu Medical in Somaj

Buna seara.
Am fost internat in spital,astazi am fost externat am primit Concediu Medical pana pe data de 30-09-2011,am anuntat AJOFM din localitate prin fax despre situatia mea,am declarat seria si nr. C. M. ,numele medicului care a acordat C. M.,adresa la care locuiesc pe timpul C.M.
Doresc sa stiu cand este ultima zi cand trebuie sa duc C.M. in original la AJOFM.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:55, 16 Septembrie 2011
OUG 158/2005 spune:

Art. 36.
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru platã.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintã plãtitorului pânã cel mai târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de cãtre:
...
b) instituţia care administreazã bugetul asigurãrilor pentru şomaj, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical maman_popescu maman_popescu un angajat nu a adus concediu medical in 24h. Pot sa nu accept CM, daca il aduce mai tarziu? Sau sunt obligata sa-l primesc. (vezi toată discuția)
Decadere cojocaru cojocaru Stimati juristi, OUG 158/2005 a prevazut obligativitatea prezentarii certificatului de concediu medical la platitor pana cel târziu la data de 5 a ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)