avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie temporara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie temporara minor

Buna Ziua
Sunt casatorita cu un cetatean belgian si locuiesc in romania iar sotul este in detentie in Belgia. Avem nu copil de 1 an si as vrea sa stiu daca pot obtine custodia deplina pe perioada absentei lui si cum trebuie sa procedez?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:37, 17 Septembrie 2011
Custodia o aveti in acest moment,oricum,pana la eliberarea sa din penitenciar.Nu trebuie sa faceti ceva anume.
multumesc! Pot sa ii fac pasaport? pot sa ies din tara?
Da, insa numai cu declaratia notariala prin care tatal isi exprima acordul in acest sens.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Problema este incurcata daca vreti sa iesiti din tara.
Ar fi mai bine sa aveti o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului.
Sunteti casatoriti sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul dupa divort Raluca Sion-Rusu Raluca Sion-Rusu Buna ziua! Am intampinat o problema de curand. Situatia este urmatoarea: am divortat in anul 2010. In urma divortului, minorul mi-a fost incredint conform ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)