Acum o saptamana am avut un schimb de injurii cu una dintre colegele mele de la munca. Dupa ce seful nostru a organizat o cercetare disciplinara si ne-a ascultat versiunile fiecaruia a decis ca eu voi fi exclus din firma(fara preaviz fara nimic). Vreau sa precizez ca lucrez la aceasta firma de 5 luni si este prima mea abatere disciplinara. Am doua variante: intelegerea de ambele parti in care fiecare isi vede de drumul lui sau sa ma demita si sa imi treaca in cartea de munca acesta abatere disciplinara. Vreau sa le intentez un proces insa nu stiu daca am sanse reale de castig.
Ce varianta sa aleg?
Este rentabil sa le deschid un proces? (durata procesului si costurile)
Ma simt foarte jicnit de atitudinea firmei fata de mine mai ales ca nu sunt o persoana conflictuala si un simplu advertisment ar fi ajutat ambele parti.
Puteti contesta in instanta masura de desfacere a contractului de munca pe mottiv ca sanctiunea este mult prea aspra pentru fapta savirsita.Nu se poate aprecia cit va dura cauza, insa ea este scutita de plata taxei de timbru.De asemenea puteti solicita si reintegrarea in functia detinuta anterior cu plata drepturilor salariale de care ati fost privat.
Oricum, daca se diispuine concedierea disciplinara nu mai puteti apela la institutia demisiei.
Daca merg pe varianta a doua si accept sa fiu concediat pe motiv disciplinar vreau sa solicit la proces reintegrarea in functia detinuta si sa fiu compensat cu plata drepturilor salariale de care sunt privat (pentru cate luni se poate cere in instanta acest lucru?).
Stiu ca nu sunt toate detaliile trecute in acest post insa vreau sa stiu daca pot avea sanse de castig intr-un eventual proces cu aceasta firma.
durata unui proces pe dreptul muncii este de cam de 2 ani ( fond si recurs) -2 1/2....costurile depind daca va angajati sau nu avocat....aveti sanse mari sa castigati daca situatia este cum o descrieti
De vineri cand mi-au si dat vestea excluderii din firma mi-au luat si laptopul cu telefonul mobil. Ieri am facut presiuni sa aflu care este decizia lor (le-am comunicat ca accept doar intelegerea de ambele parti cu 3 salarii compensatorii altfel sa ma concedieze ei) iar patronul ezita sa imi comunice ce varianta alege. In conditiile date eu ma prezint in continuare la birou insa fara laptop si mobil imi este cam greu sa lucrez..Exista o posibiliate ca ei sa invoce faptul ca nu mi-am terminat proiectele in care eram angrenat in cele doua zile care au trecut fara laptop si mobil? Cat ar trebui sa mai astept de la ei o decizie finala in acest caz?
Sfat reintegrare
smeagull
Buna ziua,
Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)