Acum o saptamana am avut un schimb de injurii cu una dintre colegele mele de la munca. Dupa ce seful nostru a organizat o cercetare disciplinara si ne-a ascultat versiunile fiecaruia a decis ca eu voi fi exclus din firma(fara preaviz fara nimic). Vreau sa precizez ca lucrez la aceasta firma de 5 luni si este prima mea abatere disciplinara. Am doua variante: intelegerea de ambele parti in care fiecare isi vede de drumul lui sau sa ma demita si sa imi treaca in cartea de munca acesta abatere disciplinara. Vreau sa le intentez un proces insa nu stiu daca am sanse reale de castig.
Ce varianta sa aleg?
Este rentabil sa le deschid un proces? (durata procesului si costurile)
Ma simt foarte jicnit de atitudinea firmei fata de mine mai ales ca nu sunt o persoana conflictuala si un simplu advertisment ar fi ajutat ambele parti.
Am primit si decizia de concediere : incepand cu data de azi inceteaza contractul individual de munca in conformitate cu prevederile art 61 lit (a) din legea nr 53/2003 Codul Muncii actualizat.
ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de
persoana salariatului în următoarele situaţii:
a) în cazul în care salariatul a săvârşit o abatere grava sau abateri
repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite
prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil
sau regulamentul intern, ca sancţiune disciplinară;
INTREBARE: Este posibil sa am sanse de castig la un eventual proces cu aceasta firma?
Este posibil sa fiu demis fara un termen de preaviz? (in aceasta decizie este trecut doar ca de astazi nu mai sunt angajatul firmei)
In acest caz, nu se acorda preaviz .... este o concediere disciplinara ... aveti la dispozitie un termen de 30 de zile de la data comunicarii s-o contestati in instanta ..actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul. Nu platiti taxe judiciare.
Sfat reintegrare
smeagull
Buna ziua,
Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)