avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat afara la prima abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat afara la prima abatere disciplinara

Buna seara,

Acum o saptamana am avut un schimb de injurii cu una dintre colegele mele de la munca. Dupa ce seful nostru a organizat o cercetare disciplinara si ne-a ascultat versiunile fiecaruia a decis ca eu voi fi exclus din firma(fara preaviz fara nimic). Vreau sa precizez ca lucrez la aceasta firma de 5 luni si este prima mea abatere disciplinara. Am doua variante: intelegerea de ambele parti in care fiecare isi vede de drumul lui sau sa ma demita si sa imi treaca in cartea de munca acesta abatere disciplinara. Vreau sa le intentez un proces insa nu stiu daca am sanse reale de castig.

Ce varianta sa aleg?
Este rentabil sa le deschid un proces? (durata procesului si costurile)

Ma simt foarte jicnit de atitudinea firmei fata de mine mai ales ca nu sunt o persoana conflictuala si un simplu advertisment ar fi ajutat ambele parti.

Multumesc anticipat pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 28 Octombrie 2011
faceti-le in scris cu nr de inregistrare solicitare de a va spune cum sa va desfasurati activitatea in aceste conditii. NU prin email, ca nu este valabil
ai unde dau acesta solicitare? seful vine din Franta abia luni. daca o predau la resurse umane este ok? multumesc
Este ok si la RU - sa aiba numar de inregistrare si sa va dea o copie inregistrata
persoana de la ru a refuzat sa imi primeasca cererea motivand ca se stie deja ca nu pot sa imi desfasor activitatea daca nu am laptop si telefon si ca mai bine astept decizia managementului care este posibil sa fie anuntata undeva pe luni. Ca varianta mi-a propus sa trimit eu acesta cerere prin curier la firma si astfel nu trebuie sa aiba nr de inregistrare pe ea..
Este buna varianta cu trimiterea prin curier rapid ... astfel veti avea dovada ca s-a primit solicitarea dvs si urmeaza sa primiti raspuns la aceasta.

Alte discuții în legătură

Am depus plangere penala inpotriva unui angajat-m-a dat im judecata MihaiCL MihaiCL Buna seara. Un client al firmei mele a depus plangere impotriva unui angajat de al meu , plangere inregistrata de catre societatea noastra. Eu pe baza ... (vezi toată discuția)
Șanse câștigare proces Chirila_G Chirila_G Bună ziua! Ce șanse am sa câștig procesul cu firma care a desființat postul meu de lucru? Mulțumesc mult anticipat pentru un răspuns urgent! (vezi toată discuția)
Sfat reintegrare smeagull smeagull Buna ziua, Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)