avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului din tara si stabilirea intr-o alta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului din tara si stabilirea intr-o alta tara

buna ziua . am divortat de curand iar custodia copilului i s-a incredintat mamei. ulterior ea vrea sa se casatoreasca cu o persoana din SUA.
am divortat de comnun acord si ne intelegem f bine si la momentul actual , dar as vrea sa stiu daca poate sa o scoata pe fica mea din tara si sa se stabileasca cu ea in SUA fara acordul meu. iar daca poate face acest lucru , ce as putea face pt a-mi vedea copilul avand in vedere ca nu imi permit sa merg in SUA . va multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 13:45, 21 Septembrie 2011
Pe legislatia actuala nu-i trebuie, pe Codul civil nou ii trebuie si daca nu are progam stabilit.
nu am program de vizitare stabilit de instanta deoarece nu a fost nevoie. eu imi vad copilul de cate ori vreau, la orce ora. in momentul de fata chiar daca sotia mea are custodia fetieti , ea ramane la mine pt o perioada de 2 luni , deoarece fosta sotie pleaca in germania cu viitorul sot iar pe micuta a lasat-o la mine. instanta nu a hotarat decat desfacerea casatoriei si plata pensiei de intretinere. nu a stabilit nici un program de vizita. nu stiu daca am porocedat corect. ideea a fost ca noi ne intelegem bine si nu era nevoie de program. dar dupa ce s-a terminat mi-a spus ca vor sa se mute in SUA. am fost chiar cu fosta mea sotie sa dau o declaratie cum ca nu atac hotararea judecatoreasca.
Politia de Frontiera permite iesirea din tara a unui minor a carui mama are o decizie de incredintare definitiva si irevocabila. Ca exista sau nu un program de vizita stabilit de instanta asta n-are nici o importanta. Agentul de frontiera nu e abilitat sa interpreteze decizia tribunalului. El aplica regula: ai decizie definitiva si irevocabila, lasa sa treaca copilul. Nu ai, nu-l lasa. Punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara a minorului fara acordul tatalul? claudiuionescu75 claudiuionescu75 Buna ziua, Poate fosta mea sotie sa-l scoata din tara pe fiul nostru fara acordul meu? Precizez ca am divortat in 2010, inainte de aparitia legii privind ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)