avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii certificat digital
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

certificat digital

Buna ziua. Intrebare: Un secretar sef in invatamantul preuniversitar poate sa fie imputernicit pentru obtinerea certificatului digital ( delaratii on-line) in condiitiile in care exista un contabil al institutiei?. Modul in care mi-a fost atribuita aceasta sarcina a constat in informarea cu o imputernicire, fara sa mi se ceara acordul sau sa-mi fie data decizie. Mentionez ca fisa postului nu cuprinde aceasta sarcina. Fraza cuprinsa in fisa postului " indeplineste si alte sarcini trasate de director" ..da drepul conducerii sa mi se atribuie sarcini fara ca ele sa modifice fisa postului ???Multumesc.
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 07:31, 18 Septembrie 2011
uta72 a scris:

1. Intrebare: Un secretar sef in invatamantul preuniversitar poate sa fie imputernicit pentru obtinerea certificatului digital ( delaratii on-line) in condiitiile in care exista un contabil al institutiei?

1. Raspuns: In principiu, orice si oricate persoane pot fi imputernicite sa obtina un certificat digital.
Pentru transmiterea electronica a declaratiilor trebuie sa aiba semnatura digitala si imputernicire, de regula, persoana care le intocmeste si/sau cea care le transmite.
2. Modul in care mi-a fost atribuita aceasta sarcina a constat in informarea cu o imputernicire, fara sa mi se ceara acordul sau sa-mi fie data decizie.

2. Intr-o unitate scolara, de obicei, secretarul sef se ocupa de salarizare si alte activitati conexe iar contabilul de contabilitate. Intocmirea declaratiilor presupune colectarea de informatii din aria de activitate a ambilor. Oricare din ei poate avea certificat digital si imputernicire pentru transmiterea declaratiilor.


3. Fraza cuprinsa in fisa postului " indeplineste si alte sarcini trasate de director" ..da drepul conducerii sa mi se atribuie sarcini fara ca ele sa modifice fisa postului ???

3. Precizati ce sarcini vi s-au atribuit si ce functie aveti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Claudiu Z, Contabil
:offtopic:Interventie moderator:

@uta72, va rog nu mai deschideti acelasi topic pe mai multe sectiuni ale forumului.

Voi muta raspunsurile din topicul deschis in forumul "Dreptul muncii", aici. Va multumesc.

@av.antoanelageaman
da. se poate.


@uta72
de asta sunt sigura..ca deja s-a intamplat....dar..este legal??..dupa parerea mea , nu... orice modificare a fisei postului trebuie anuntata si binenteles aprobata intr-un consiliu de administratie. Atat timp cat exista un contabil in unitate cred ca aceasta sarcina ii revine..mi se pare un abuz. Multumesc oricum pentru raspuns


@av.antoanelageaman
Din moment ce ati semnat fisa postului cu "indeplineste si alte sarcini trasate de director" se considera ca v-ati dat acordul...de asta sunt puse asemenea formulari....;)dvs. puteti sesiza...eu spun doar ca nu aveti castig de cauza.


@uta72
multumesc..
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
multumesc pentru raspunsul promt. Sunt in functia de secretar sef dar ca si specialitate sunt economista. Sunt nemultumita deoarece d-na contabila a unitatii a refuzat aceasta sarcina. In invatamant secretarul sef intocmeste statele de plata dar dupa pentru a ocupa aceasta functie nu sunt necesare studii economice..o anomalie..din punctul meu de vedere. In fisa postului nu imi sunt atribuite responsabilitati cu privire la intocmirea si transmiterea declaratiilor, sarcina pe care o are d-na contabila.
Doamna, nu va temeti. Nu este ceva foarte greu si o sa va foloseasca ceea ce invatati cu aceasta ocazie.
Toate cele bune!
multumesc pentru incurajare. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme serioase in invatamant uta72 uta72 sunt secretar sef intr-o institutie. pentru ocuparea acestui post sunt necesare doar studii medii. intrebarile mele sunt 1. de ce facem noi statele de ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza state de plata si declaratii v_florina v_florina Buna ziua, sper ca intrebarea mea sa fie postata in locul potrivit. In cazul in care firma a angajat un contabil sef ( contract de munca norma intreaga, pe ... (vezi toată discuția)
Fisa post spalator vehicule cor 91 42 01 nadia_odagiu nadia_odagiu Buna seara! Sunt interesat de fisa postului pentru urmatoarele calificari: - spalator vehicule - administrator spalatorie auto Va ... (vezi toată discuția)