Buna ziua
Detin o mica parte dintr-un apartament care a apartinut parintilor. Tata a decedat iar partea lui s-a impartit mie,mamei si celor 2 frati. Deci detin din el un sfert din jumate,dar nu am contract de vanzare-cumparara doar din succesiune reiese treaba asta. Se poate executa silit de catre banca partea mea de apartament?Va rog un raspuns.
Banca poate realiza executarea silita asupra tuturor bunurilor pe care le detineti in proprietate, cu orice titlu, inclusiv asupra cotei pe care o detineti din apartamentul mostenit.
depinde de banca si de cat de mult sunt dispusi sa caute...dar si de valoarea apartamentului. ma indoiesc ca pentru un apartament scump nu va vor urmari
da, in practica se solicita la camera notarilor din judetul respectiv daca s-a dezbatut sau nu mostenirea. Ei comunica executorului certificatul de mostenitor unde se vad toate bunurile mostenite. De acolo, afla ca e o parte din imobil si afla tot de la Cartea Funciara.
Apartamentul nu este unul scump, este cu 3 camere dar nu e reamenajat sau ceva. Dar ii poate obliga pe ceilalti sa vanda? partea mea inteleg ,dar ii poate obliga si pe ceilalti sa vanda daca nu vor?