avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare - anulare titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare - anulare titlu executoriu

Am formulat o contestatie la executarea silita a unui contract de credit prin care am solicitat anularea tuturor actelor de executare, precum si a titlului executoriu, respectiv contractul de credit.
Printre altele, am mentionat depasirea cheltuielilor de executare, calcularea gresita a penalitatilor si a dobanzilor, precum si clauze contractuale abuzive. De asemenea, am precizat si ca semnatura mea nu se regaseste pe fiecare pagina a contractului de credit.
La primul termen de judecata, partea adversa nu s-a prezentat, depunand o cerere de amanare in vederea incercarii unei reconcilieri. A doua zi, am primit prin posta o invitatie la mediere avand ca obiect conflictul care constituie obiectul dosarului, mediere care va avea loc la sediul partii parate (banca).
Ce consecinte juridice are acceptarea sau refuzul meu de a participa la aceasta sedinta ?
Se pot folosi de acest lucru in instanta in favoarea lor ?
Daca merg la mediere am mai multe sanse sa se inceteze executarea silita decat in justitie ?
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 15:58, 17 Septembrie 2011
Daca datorati o suma de bani unei banci, fie ca se admine fie ca nu contestatia tot veti fi executata silit intr-un final pentru suma corecta. Medierea poate stinge conflictul, sau poate genera probe, depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vecin cu credit pe apartament mariantrifan mariantrifan Buna ziua O matusa sa judecat cu un vecin , in urma procesului acesta trebuie sa ii plateasca daune si cheltuieli de judecata. A contactat un executor pentru ... (vezi toată discuția)
Credit restant bikiriki bikiriki Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in legatura cu urmatoarea situatie: am avut un credit pe care nu l-am mai putut plati o vreme, ajungandu-se la executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita apeiron2 apeiron2 Daca sunt excuta silit si deja platesc in urma popririi pe salar de doi ani, suma pe care trebuie sa o achit este cea evidentiata de instanta , sau la aceasta ... (vezi toată discuția)