avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog mult daca puteti sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog mult daca puteti sa ma ajutati

buna,am lucrat la o firma ,mi-am dat demisia mi-a venit incetarea contractului de munca ,iar acum la lichidare nu vrea sa-mi dea salariul pina nu semnez angajamentul de plata in urma inventarierii la care nici nu am participat.eu nu sunt de acord sa semnez ce as putea face ca sa imi recuperez banii de la ei?cum sa procedez? va multumesc:wassat:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 18 Septembrie 2011
Ati avut in gestiune ceva de va cere sa semnati acel inventar si anumite angajamente de plata?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
george-neagu, moderator
Pentru recuperarea drepturilor salariale trebuie sa introduceti actiune in instanta.
La randul ei, daca societatea considera a fost prejudiciata de dvs trebuie sa va actioneze in justitie pentru recuperarea prejudiciului.
Daca nu va considerati vinovat de acea lipsa in gestiune, nu semnati angajamentul de plata.
avram1977 a scris:

buna,am lucrat la o firma ,mi-am dat demisia mi-a venit incetarea contractului de munca ,iar acum la lichidare nu vrea sa-mi dea salariul pina nu semnez angajamentul de plata in urma inventarierii la care nici nu am participat.eu nu sunt de acord sa semnez ce as putea face ca sa imi recuperez banii de la ei?cum sa procedez? va multumesc:wassat:

Faceti o sesizare la ITM si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariilor restante.

De asemenea, chiar daca nu ati semnat acel inventar ... angajatorul are posibilitatea sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului cauzat ... aici, veti avea posibilitatea de a va apara in sensul demostrarii ca nu dvs ati cauzat acel prejudiciu.

va multumesc pentru ajutor,dar ei mi-au cerut sa fac o nota explicativa pentru ca nu vreau sa semnez angajamentul si nici asa nu vor sa-mi dea banii
Nu dati nicio nota explicativa .... nimeni nu va poate forta sa semnati un act , in caz contrar acel act este lovit de nulitate ...puteti depune plangere penala si pentru savarsirea infractiunii de santaj , in sensul ca nu-ti dam banii daca nu semnezi actul sau dai nota respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa in inventar s_marty s_marty buna ziua am muncit la o firma in care una dintre activitatile mele era si aceea de gestionar. am semnat un act pentru a fi instiintat de aceasta activitate. ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)