avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in alb

Buna ziua,urgent :(,de un sfat.
Mai intai sa va prezint situatia.La inceputul lunii iulie am fost selectionat de catre o firma din Constanta pentru postul de Consilier de vanzari.
Pe data de 8 iulie am plecat la Ct pt training si semnarea contractului.Deja au aparut preimele "bube".In contract a fost trecut doar 60% din salariul restul urmand sa fie primit din surse externe - un Off shore.
desi in contract ortarul de munca e de luni pana vineri,la firma se munceste si sambagit si voi ta cate 4 ore.
Daca pana acum sunt lucreuri pe care l-ati mai auzit ,ca si mine de altfel sa ajung la miezul problemei.
Dupa 3 saptamani de la inceperea activitatii mie si colegului anagajat odata cu mine,ni s-au cerut Demisiile in alb,asa ca sa fie acolo.Ni sa- spus "Politica firmei,nimic negociabil".Am refuzat ,dar nu si colegul meu.
Intre mine si conducere au fost cateva discutii telefonice,in care mi s-a cerut insistent sa-mi prezint demisia.
La refuzurile mele repetate,sambata 30.08.2008 s-a prezentat la Bucuresti directorul firmei si mi-a retras telefonul de serviciu,laptop-ul si dreptul de a utiliza masina de serviciu.
Situtia e neschimbata inca.Mi sa- spus clar ca daca n semnez acesata demisie in alb,la sfarsitul periodei de proba contractul nu-mi va mai fi prelungit si daca pana atunci ma "incapatanez sa raman " voi fi platiti cu cei 60 % din contract -practic echivalentul chiriei #-o pe care o platesc.
Acum sunt cu demisia aceasta pe masa,scrissa si semnata,gata de trimis prin curier la Ct.
Acum ma tem ca nici acest pas nu-mi garanteaza acum ca luni nu voi fi dat afara.
Ar mai fi si altele de spus dar nu mai am timp.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat

Cu respect PMS,

Bucuresti ,04.09.2008

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 16 Iunie 2009
Domnule draga nu-ti da demisia. Eu te sfatuiesc sa faci o sesizare la ITM Constanta. Sunt foarte operativi la sesizari.
"Demisia in alb" nu este reglementata de lege. Si daca nu e, nu e!
Daca va spuneau de la inceput, inainte de semnarea contractului individual de munca, despre ce e vorba, alta era situatia. Puteati sa acceptati sau nu.
Credeti ca mai puteti sa lucrati la acesta firma in conditiile pe care le-ati descris? Daca vi se pare ca veti avea succes, faceti o reclamatie la ITM. Presupunand ca ITM va verifica si-l va obliga pe angajator sa respecte legea (ceea ce ma indoiesc), revin la intrebarea de mai sus. La un eventual contro angajatorul va spune cu totul altceva decat ce ati spus dvs. Asa ca va sfatuiesc sa va cautati de lucru pentru ca mereu veti fi un ghimpe in coasta angajatorului. Succes!
aceeasi situatie mi se intampla si mie acum lucrez la un cabinet medical particular, astazi mi sa cerut actele pentru ca sa mi se faca contract de munca pe postul de asistent medical .............dar mi sa spus ca imi vor aduce o demisie in alb pe care va trebui sa o semnez..................ce sa fac oare .........am inteles ca nu mai am drept la somaj, prenatal etc daca voi semna aceasta demisie nedatata................
1. Solicitarea de a va scrie demisia in alb este ilegala.
2. In felul acesta vor sa scape de dvs. atunci cand nu va mai vor si fara multa bataie de cap.
3. In felul acesta nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.
4. Faceti sesizare la ITM (eventual anexati si o copie dupa demisia in alb pe care trebuie sa o completati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale barrtenders barrtenders As dori sa stiu cum se procedeaza intr-un caz in care angajatorul nu iti plateste drepturile salariale in cazul in care pleci de la o firma ....o sa va ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca netia netia va rog sa ma lamuriti si pe mine de ceea ce am facut....si anume:am 54 anisunt angajata la o firma privata ,m-au angajat din somaj si angajatorul primeste ... (vezi toată discuția)
Situatie incurcata lilicrin lilicrin Sora mea a lucrat la o firma gen avicola. A lucrat o luna fara carte de munca si dupa aceea i-au cerut cartea de munca. Azi patroana a chemat-o in birou si a ... (vezi toată discuția)