Trebuie sa-i fac pasaport copilului meu de 11 ani,sunt divortata de tatal copilului ,acesta findu-mi incredintat mie spre crestere si educare.De tatal copilului nu stim nimic de cativa ani.Copilul este sportiv si trebuie sa iasa din tara,intr-un grup organizat.Ce posibilitati am?
Niciun problema. Aduceti impreuna cu celelalte documentele, copia dupa sentinta pe care vi incredinteaza copilului si se rezolva.Mai multe informatia aici: [ link extern ]
Asa cum spune si @alvarolipo, nu veti avea nicio problema dacă vi s-a încredinţat minorul prin sentinta irevocabila şi definitiva- nu este necesar consimţământul tatalui nici la depunerea actelor pentru pasaport nici pentru iesirea din tara.
Aveti nevoie de:
- certificatul de nastere al copilului in original si fotocopie
- sentinta de divort, original + fotocopie
- cartea de identitate a dvs., în original şi fotocopie
- chitantele cu taxele in valoare totala de 276 lei (244 lei + 32 lei), completate pe numele copilului.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui deoarece aveti copilul incredintat la dvs. In schimb trebuie sa dati o declaratie la notar prin care va dati acordul ca minorul sa paraseasca tara insotit de antrenor sau ghid, sau organizatorul de excursie, deplasare etc. Exista o declaratie tip de care banuiesc ca au cunostinta toti notarii din tara care cuprinde , data plecarii, destinatie, scopul, durata deplasari, insotitorul, datele de identificare, etc.
Bafta micutului la intrecerile sportive:training: