avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport copii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport copii

Trebuie sa-i fac pasaport copilului meu de 11 ani,sunt divortata de tatal copilului ,acesta findu-mi incredintat mie spre crestere si educare.De tatal copilului nu stim nimic de cativa ani.Copilul este sportiv si trebuie sa iasa din tara,intr-un grup organizat.Ce posibilitati am?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:57, 18 Septembrie 2011
Niciun problema. Aduceti impreuna cu celelalte documentele, copia dupa sentinta pe care vi incredinteaza copilului si se rezolva.Mai multe informatia aici: [ link extern ]

Asa cum spune si @alvarolipo, nu veti avea nicio problema dacă vi s-a încredinţat minorul prin sentinta irevocabila şi definitiva- nu este necesar consimţământul tatalui nici la depunerea actelor pentru pasaport nici pentru iesirea din tara.

Aveti nevoie de:
- certificatul de nastere al copilului in original si fotocopie
- sentinta de divort, original + fotocopie
- cartea de identitate a dvs., în original şi fotocopie
- chitantele cu taxele in valoare totala de 276 lei (244 lei + 32 lei), completate pe numele copilului.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui deoarece aveti copilul incredintat la dvs. In schimb trebuie sa dati o declaratie la notar prin care va dati acordul ca minorul sa paraseasca tara insotit de antrenor sau ghid, sau organizatorul de excursie, deplasare etc. Exista o declaratie tip de care banuiesc ca au cunostinta toti notarii din tara care cuprinde , data plecarii, destinatie, scopul, durata deplasari, insotitorul, datele de identificare, etc.
Bafta micutului la intrecerile sportive:training:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa parasesc tara cu o ruda apropiata...de ce anume as avea nevoie? Hanus_Cristian Hanus_Cristian Vreau sa ies din tara pentru o luna cel mult alaturi de matusa mea din partea tatalui. Sunt minor si parinti mei sunt divortati iar eu sunt in custodia mamei. ... (vezi toată discuția)
Pasaportul copilului obligatoriu? va rog este urgent! anya_anna anya_anna sapt viitoare vin cu bebelusa mea de 4 luni in tara pt o luna. am sa calatoresc doar eu cu ea...iubitul meu munceste si nu poate venii...el este maltez ... ce ... (vezi toată discuția)
Scoatere minor din tara magdacj magdacj Buna seara, Sunt o mama divortata a unei fetite de 12 ani care mi-a fost incredintata mie in urma divortului (tatal are drept de vizita). Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)