avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere in caz de deces soacra
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere in caz de deces soacra

Buna ziua ,

Daca esti in concediu de odihna si iti moare soacra , in aceasta perioada mai beneficiezi de cele 3 zile libere in plus sau se pun din cele din concediu ?
Daca da va rog sa ma si ajutati sa-mi spuneti in baza carei legi pot face cerearea .
Multumes anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 19 Septembrie 2011
Vedeti ce spune Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate sau de ramura.
Cererea o faceti in baza contractului de munca in care sint stipulate si faptul de a vi se acorda acele zile libere de care aeti nevoie.Specificati acestea in cerere si solicitati prelungirea lui cu 3zile.
diana1sefa a scris:

Cererea o faceti in baza contractului de munca in care sint stipulate si faptul de a vi se acorda acele zile libere de care aeti nevoie.Specificati acestea in cerere si solicitati prelungirea lui cu 3zile.

Fara suparare, eu nu am vazut nici un CIM care, in afara zilelor de CO sa mai stipuleze alte zile libere pentru diferite ocazii.
Acestea sunt trecute in contracul colectiv la nivel de unitate sau de ramura.

Vedeti si prevederile art. 152 codul muncii republicat.
Art. 152
(1) In cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite si numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Adrian Bolohan a scris:

Buna ziua ,

Daca esti in concediu de odihna si iti moare soacra , in aceasta perioada mai beneficiezi de cele 3 zile libere in plus sau se pun din cele din concediu ?
Daca da va rog sa ma si ajutati sa-mi spuneti in baza carei legi pot face cerearea .
Multumes anticipat !

Numai daca aveti asa ceva reglementat in ccm aplicabil angajatorului dvs sau in R.I. al acestuia , altfel doar prin negociere cu angajatorul puteti beneficia de asa ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu dupa 11 luni de la angajare walipope walipope Buna ziua. As dori sa cunosc faptul daca, la aprox. 11 luni de la incadrarea in campul muncii - se poate obtine concediu (pentru casatorie). Este stipulat ... (vezi toată discuția)
Casatorie bonaparte bonaparte as dori sa stiu daca se mai acorda niste zile libere cand te casatoresti si eventual niste bani ? in sectorul privat este ceva ce ii obliga la asa ceva , sau ... (vezi toată discuția)
Zile libere la nasterea copilului kaliope26 kaliope26 Buna ziua. Nu stiti daca se mai dau cele 5 zile la nasterea copilului? Sotul meu vrea sa isi ia aceste zile pentru a rezolva actele copilului. S-a angajat ... (vezi toată discuția)