avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detalii plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detalii plangere penala

Pe scurt: am formulat o plangere penala si am trimis-o prin scrisoare recomandata catre politie dar nu am trimis odata cu plangerea si o copie a certificatului medico-legal, dar este mentionat in plangere acel certificat cu data si nr. Se poate trimite ulterior? Ce se poate intampla daca nu l-am trimis odata cu plangerea si ce pot sa fac? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:19, 28 Septembrie 2011
Multumesc mult, m-au ajutat enorm raspunsurile voastre, in special cele ale lui r.gabi.

Eu luni (26.09.2011) am termen la tribunal pentru contestatia amenzii luate (pe nedrept) la scandalul cu pricina si dar de la primul termen nu am mai primit nicio citatie, doar ca am fost anuntat verbal de catre judecator pe ce data sa ma prezint in viitor iar la serviciu am intalnit cateva probleme (de credibilitate se pare.... exista persoane care au impresia ca nu ma voi duce la tribunal) iar pentru asta as dorii o dovada. Am inteles ca pot merge cu o "CERERE DE PREZENTA" in alb la tribunal si grefierul/judecatorul imi va completa si semna acea cerere dupa care merg la arhiva tribunalului sa primesc stampila si o pot prezenta la serviciu sa atest ca in data de (poate si ora) am fost cu un caz pe rol la tribunal.

Cunoaste cineva acest aspect? Habar nu am cum ar trebuii sa arate o astfel de cerere si nu am reusit sa gasesc nimic pe internet. Daca ma poate ajuta cineva si cu o schita la aceasta 'CERERE DE PREZENTA' as fi profund recunoscator.

Multumesc anticipat
Grefierul va poate atesta prezenta printr-o adeverinta sau va poate insera prezent si data la fiecare prezenta pe citatia pe care ati primit-o prima data.
Se semneaza de catre grefier si se stampileaza la registratura sau in arhiva.
Da... am fost Luni 26.09.2011 la infatisare, si am cerut acea adeverinta de prezenta si judecatorul mi-a spus sa ii dau cererea/adeverinta si el mi-o semneaza dar eu nu aveam nicio astfel de cerere scrisa deja pentru ca nu cunosc formularea ei.... asa ca daca imi poate da cineva o schita a acestei cereri sa pot merge cu ea de acasa la urmatoarea infatisare...

Inca o intrebare... un martor de 17 ani (face 18 ani in octombrie-noiembrie) este citat... trebuie sa fie insotit de unul din parinti sau dupa varsta de 14 ani poate da declaratii in tribunal singur?

Multumesc
Judecatoria...................
Dosar nr................./......
termen de judecata la .................

Subsemnatul ...................................,domiciliat in.............................,str.............nr........ , in calitate de parte vatamata in cauza ce formeaza obiectul dosarului de mai sus , va rog sa dispuneti sa mi se ateste prezenta mea in instanta de judecata la teremenul de la data.....................
Imi trebuie aceasta cerere pentru a justitifica la locul de munca absenta din data la care a avut loc judecata.
Semnatura
data

Dlui presedinte al..................

Judecatoria.....................
Dosar nr...............
din................/2011

ADEVERINTA

Prin prezenta se adevereste ca dl.......................................,domicilait in.........................., afost prezent la aceasta instanta la data de ......................, in calitate de parte vatamata
I s-a eliberat prezenta adeverinta pentru a-i servi la motivarea absentelor la locul de munca

Grefier,

Martorul poate fi audiat fara a fi prezenti parintii , dar este bine sa nu apelati la un minor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal oscumpyka oscumpyka Buna ziua..am si eu o intrebare....in urma cu un an am fost batuta de fostul meu concubin {asa il pot numi pentru ca nu am fost casatoriti } -tatal fetitei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea ContSters404664 ContSters404664 Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma ... (vezi toată discuția)