avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate cu probleme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate cu probleme

buna ziua.
sunt administratorul unei societati comerciale dar sunt numai pe hartie.Patronii reali ai societatii sunt2 cetateni din Anglia.
Din luna ianuarie 2008 acestia nu au mai trimis bani pentru a platii taxele la stat pe care le datoreaza societatea.In hartii eu fiind administrator sunt trasa la raspundere pentru aceste lucruri. Bani de primit sunt , dar ei nu ii trimit. Sunt facturi neplatite chiar si de anul trecut din decembrie. M-au chemat la politia economica pentru a da declaratii si mi-au spus ca pot face inchisoare pentru evaziune fiscala. Le-am spus si lor dar vad ca pe ei nu ii intereseaza si evita sa imi mai raspunda la telefon. sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac pentru ca sunt un tap ispasitor. La inceput mi-au promis ca nu se va intampla asa ceva si timp de 2 ani totul a fost bine si au platit totul conform legii, dar acum ......
Mi s-a spus de la politia economica ca pot sa imi scoata la licitatiie bunurile proprii pentru a recupera datoriile.
Am un copil mic de numai 8 luni si daca ar fi sa imi scoata apartamentul la licitatie raman pe drumuri.

va rog un sfat ce ar trebui sa fac si cum pot sa ies din aceasta incurcatura

VA MULTUMESC FRUMOS!
Cel mai recent răspuns: Cavescu & Asociatii , Avocat 22:05, 5 Septembrie 2008
Sa inteleg ca sunt doi asociati si dumneavoastra administrator? La ce suma se ridica datoriile catre bugetul de stat? De ce a intervenit politia economica?
Sunt si asociat unic si administrator. Datoriile catre stat sunt de 350 000 lei noi , iar bani de incasat de la ei 450 000 lei noi.
Nu s-a platit stopajul la sursa , iar din salariul angajatilor acesta a fost oprit. De aceea a intervenit politia economica
Daca am inteles corect, cei doi asociati englezi sunt doar "sponsori" ai activitatii firmei dumneavoastra si ei nu raspund in nici un fel,( in cazul dumneavoastra) din punct de vedere lega in fata autoritatilor romane.
Ca sa va putem sugera o solutie legala realista, ar trebui sa stim ce fel de intelegere ati avut cu cei doi "asociati". Aveti incheiat un contract cu ei?
Da, retinerea contributiilor si nevirarea lor in conturile specifice constituie infractiune. Insa, pentru datoriile SRL-ului dvs, nu se poate trece la executarea bunurilor personale, patrimoniul societatii fiind diferit de cel al persoanei, fie ea si asociat unic, decat daca se probeaza frauda din parte dvs. Greseala va apartine, intrucat ati acceptat situatia de fapt descrisa de dvs. Raspunderea penala insa este personala si va fi foarte greu de dovedit faptul ca in fapt societatea este administrata de altcineva.
Un sfat personal, apelati la un avocat care sa va asiste la declaratiile date la politie si la strangerea probelor necesare apararii dvs. (spre exemplu emailurile de corespondenta cu cei doi englezi, etc). Suma ce trebuie platita este destul de mare si personal consider ca nu va mai fi platita de cei in cauza.
Societatea are active? Daca da, trebuie sa la vindeti, sa platiti datoriile si sa inchideti firma.Oricum situatia in care va aflati, dvs. figurati in toate actele firmei, raspunderea va apartine iar ei doar incaseaza profitul va trebuii sa inceteze. Daca doresc, in legislatia actuala, cei doi cetateni britanici pot sa-si infiinteze propria firma in Romania si nu sa apeleze la serviciile dvs., drept paravan. Va fi foarte greu de demonstratin justitie cele aratate de dvs., dar nu imposibil. Adrian Cavescu 0721237430
Am incheiat cu ei atunci cand s-a infiintat societatea un contract de prestari servicii prin care ei se obliga sa achite la termen facturile pe care le emit catre ei. Am foarte multe facturi care nu sunt achitate de ei si de aceea nu am bani. Alta intelegere cu ei nu am decat un contract de munca unde am un salariu de 3000 lei. Spatiul unde functioneaza societatea este al lor si am un contract de inchiriere pe 10 ani cu ei , exista si un contract de imprumut pentru utilajele pe care le folosesc. Practic spatiul si utilajele sunt ale lor.Nu stiu daca se poate sa percep o penalizare la facturile pe care ei nu le-au achitat la termen

Alte discuții în legătură

Srl lichidat (dizolvat )cu datori la stat in executare silita libio libio Buna , am avut un srl ,din anul 2000 nu mai are activitate .Am ramas doar cu penalitatile neplatite la : cas , tva ,impozit. In urma cu multi ani am trecut ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa danielleader danielleader Buna,am si eu o intrebare,in cazul in care pe articolul 6 in faza cercetarii penale,societatea pe care o administrez,a propus planul de reorganizare catre ... (vezi toată discuția)
sunt si eu bun de plata ??? cata emil cata emil Buna tuturora, cu voia D/ voastra va supun atentiei urmatoarea speta, O firma cu patru asociati toti avand calitatea si de administratori unde mai tarziu ... (vezi toată discuția)