buna ziua.
sunt administratorul unei societati comerciale dar sunt numai pe hartie.Patronii reali ai societatii sunt2 cetateni din Anglia.
Din luna ianuarie 2008 acestia nu au mai trimis bani pentru a platii taxele la stat pe care le datoreaza societatea.In hartii eu fiind administrator sunt trasa la raspundere pentru aceste lucruri. Bani de primit sunt , dar ei nu ii trimit. Sunt facturi neplatite chiar si de anul trecut din decembrie. M-au chemat la politia economica pentru a da declaratii si mi-au spus ca pot face inchisoare pentru evaziune fiscala. Le-am spus si lor dar vad ca pe ei nu ii intereseaza si evita sa imi mai raspunda la telefon. sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac pentru ca sunt un tap ispasitor. La inceput mi-au promis ca nu se va intampla asa ceva si timp de 2 ani totul a fost bine si au platit totul conform legii, dar acum ......
Mi s-a spus de la politia economica ca pot sa imi scoata la licitatiie bunurile proprii pentru a recupera datoriile.
Am un copil mic de numai 8 luni si daca ar fi sa imi scoata apartamentul la licitatie raman pe drumuri.
va rog un sfat ce ar trebui sa fac si cum pot sa ies din aceasta incurcatura
Cei doi au aici o firma mama si mai sunt persoane in situatia mea. Pe firma mama au doar 5 salariati ,iar de la celelalte firme ei incaseaza profitul. Spatiul unde functioneaza societatea la care sunt administrator este al lor , la fel si toate utilajele.
Eu sunt doar cu mana de lucru. Intradevar greseala este a mea , dar timp de 2 ani totul a mers foarte bine si s-au platit toate datoriile la stat dar din ianuarie anul acesta ei nu au mai platit.Au un avocat destul de bun care pe noi ; tapii ispasitori ne tot imbrobodeste cu minciuni dar pe ei pentru ca ii da foarte multi bani ii scoate intotdeauna cu basma curata si sincer nu stiu cum!
Daca in urma controlului de fond , finantele au spus ca sunt in insolvabilitate de plata , ce se poate intampla si ce inseamna acest lucru?
va multumesc!
Cum au spus colegii consultanti de pe acest forum apelati la un avocat care sa va consilieze, deoarece situatia dumneavoastra e destul de complicata. E vorba de sustragere de la plata a obligatiilor catre bugetul de stat, de executare silita, insolventa etc.
In situatia in care platiti stopajul la sursa dosarul penal in care sunteti cercetata se va inchide, cel mai probabil cu aplicarea unei amenzi adminstrative (cu aplicarea art.18 ind 1 CPP). In ceea ce priveste celelalte datorii, creditorii vor incerca sa le recupereze prin orice mijloace, prin instantele de judecata (somatie de plata, executare silita,insolventa, etc).
Stopaj la sursa
danielleader
Buna,am si eu o intrebare,in cazul in care pe articolul 6 in faza cercetarii penale,societatea pe care o administrez,a propus planul de reorganizare catre ... (vezi toată discuția)