Poate fi folosita pentru partaj o declaratie notariala data de mine si sot, din care reiesa cota parte cu care am participat la cumparatea unei locuinte. Cat de utila imi este in cazul procesului de partaj?
Foarte putine informatii dati, din pacate. Ma ointeresau cat mai multe amanunte cu privire la faptele din jurul declaratiei, cum s-a ajuns la asta, cine a avut initiativa, care era scopul...
Oricum, la prima vedere e la limita legalitatii.
Daca e nula sau nu, greu de spus in lipsa studierii faptelor care au dus la semnarea ei si, evident, a continutului in sine.
Revin cu amanunte, sper ca nu prea tarziu. Situatia sta in felul urmator: inaintea casatoriei parintii mei mi-au dat un apartament a carui singur proprierat eram eu, dupa casatorie am vandut acel apartament, iar cu banii obtinuti am achitat un credit al sotului de 4500 euro , si am cumparat un apartament impreuna cu sotul meu. La plata acestui apartament a carui proprietari suntem atat eu cat si sotul meu, am platit 2/3 din valoarea acestuia ( cu banii mei), pentru restul de 1/3 sotul meu a facut un credit imptecar. Mentionez ca acest credit il achitam impreuna. Zilele acestea am fost la un notar si mi-a spus ca se poate face o declaratie din care sa rezulte cum am contribuit cu banii pentru plata apartamentului, iar sotul este de acord sa semneze aceasta declaratie. Va multumesc anticipat pentru raspuns
Pana la urma declaratia nu s-a dat, inteleg? Ca ba este data, ba nu este...
Faceti dupa 01 oct o separatie conventionala de bunuri si nu mai aveti un regim matrimonial in care toate bunurile sunt comune. Si clarificati tot si basta: si cat a contribuit sotul, cat sa ii dati in caz de divort etc etc.
Ati inteles bine, aceasta declaratie urmeaza sa o dam saptamana viitoare. Intrebarea o pusesem initial ca sa stiu daca declaratia la care ma gandisem eu are o valoare in cazul unui divort, si sa nu deschid o discutie in familie daca nu era cazul. Va multumesc pentru raspuns.
Inca o problema la care va rog sa ma lamuriti, aceasta separatie conventionala de bunuri, poate fi retrasa de catre sot, sau ramane neschimbata in caz de divort? Ce imi recomandati sa fac ? Declaratia notariala sau separatia conventionala de bunuri?
Nu stiu ce declaratie v-a recomandat cine, insa intrebati ce anume a vrut respectivul sa spuna... Eu nu vad nicio declaratie, ambii soti trebuie sa convina cu privire la aceste lucruri.
Daca v-a spus despre declaratie, aveti grija cine si cum va redacteaza actul. Cititi-l bine, sa intelegeti tot si sa cereti explicatii.
Partaj
florymarghi
se poate face partajul de comun acord fara a divorta?sau se poate da o declaratie la notar ca unul din soti renunta la tot in favoarea celuilalt?este ... (vezi toată discuția)