Am descoperit recent ca plateam de un an si jumatate facturi la electricitate pentru asociatia de proprietari a blocului.Aceste facturi veneau pe numele meu,adresa mea era trecuta ca adresa de corespondenta.Am fost la Enel,dansii ne-au spus ca asociatia a trecut apartamentul nostru ca adresa de corespondenta,dar nu se stie in baza carui act.Cum putem proceda legal pentru recuperarea sumelor datorate de acestia?
Facturile asociatiei la energie electrica nu erau mai mari de 150 lei,maxim 200 lei lunar(este vorba de un bloc mic) si intrucat facturile vin neregulat(la o luna-doua distanta) ,nu am sesizat ca am primit si platit mai mult de o singura factura.pe factura apare in stanga numele meu,cod client,tot,iar in dreapta sus apare asociatia de proprietari-administratia si mai jos adresa de corespondenta la (numele meu si adresa mea).fiind scris foarte mic si din neatentie si poate si graba(fiind o mamica singura cu 3 copii si un job foarte solicitant),nu am bagat de seama toate aceste detalii,pur si simplu la fiecare factura lasata in cutia postala plateam prin banca.recunosc ca am partea mea de vina,totusi Enel mi-a inmanat astazi un act in baza caruia eu(si aici apare o semnatura de-a mea care nu stiu prin ce metoda mi-a fost copiata pe acel act) eram de acord sa imi fie folosita adresa personala ca adresa de corespondenta).Din ce am inteles de prin gurile vecinilor,presedintele si administratorul au profitat ca nu sunt gasita ziua acasa si s-au folosit de adresa mea cu rele intentii.Ramane sa cercetez in amanunt acest caz,voi lua ulterior legatura si cu un avocat.Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte.
Din cate am lecturat mai sus pot sa inteleg ca de fapt este vorba de doua contracte separate care vin pe aceeasi adresa. Se mai intampla acest lucru atunci cand as. prop. nu are un sediu propriu, iar la constituirea as. prop., probabil vi s-a solicitat acordul ca adresa de corespondenta pentru as. prop., sa fie identica cu a dvs. Eu cunosc un asemenea caz in care adresa unei as. prop. figureaza la adresa presedintelui de atunci, de la constituire. Chiar in conditiile in care as. prop. are un sediu propriu, nu s-a procedat la schimbarea adresei, nu s-a comunicat furnizorilor, astfel incat toate facturile asociatiei sunt primite de sotia fostului presedinte, intre timp plecat la cele vesnice... Insa, cum se spune: "una-i una si doua's mai multe" , dvs. trebuie sa identificati cele doua contracte, al dvs. personal si cel al asociatiei. Apoi trebuie sa verificati la as. prop. daca au introdus costuri cu energia el. in perioada despre care vorbiti. Daca nu s-au repartizat costuri cu energia el. proprietarilor, banuiesc ca nu au sa aiba nimic impotriva sa le introduca acum. Eventual, asa cum sugera @adriantot, verificati contorul as. prop., vedeti ce index are acum si care a fost ultimul index care a fost luat in calcul de as.prop. Oricum, administratorul dvs. are o mare vina in toata povestea. Discutati (scris) cu presedintele as. prop., incercati rezolvarea pe cale amiabila, daca nu, trebuie mers la instanta... Succes!
Va multumesc pentru raspuns.Presedintele si administratorul au refuzat ieri sa vina sa le inmanez vreun act,nu raspund nici la telefoanele mobile.La Enel doamna de la ghiseul informatii sustine ca intr-adevar cineva din asociatie a cerut acum un an trecerea pe adresa mea a facturii dumnealor(desi parintii mei au acest apartament in proprietate din 1991 si au locuit la aceasta adresa din 1978).Nu a vrut sa-mi dezvalui numele celui ce a intocmit acea cerere catre Enel,nici sa-mi dea vreun act la mana.Mi s-a parut foarte dubios ca a avut o mica ezitare cand a fost intrebata,apoi a spus ca dansa a inregistrat acea cerere in calculator pt ca avea stampila asociatiei si i s-a parut in regula.Noi nu am dat niamnui nimic in scris acum un an ,mai ales ca mama mea(titularul de contract0 este decedata de 3 ani).
De ce nu luati o factura a acelei asociatii care a anuntat sediul in apartamentul dvs. , sa o atasati unei cereri inaintate conducerii regiei de electricitate prin care povestiti ceea ce noi am citit mai sus?.:(
Am inaintat o scrisoare in cre am atasat una din facturi catre Enel,recomandata cu semnatura de confirmare,sper sa primesc un raspuns mai clar decat la ghiseu,unde am fost expediati fara nicio explicatie
Factura mare enel
Ana Maria Br
Buna ziua!Am achizitionat in luna oct.2017 un apartament si nu am schimbat sau facut contract cu Enel pe numele nostru din lipsa de timp,copil mic,servici etc, ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari
Axa04
Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)