avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie la executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie la executare

In speta, cererea petentului a fost initial calificata ca fiind de contopire pedepse. Ulterior, instanta a pus in discutie, din oficiu, schimbarea calificarii cererii din contopire pedepse in contestatie la executare, pentru motivul ca exista 2 hotarari definitive care revoca suspendarea conditionata a executarii aceleiasi pedepse (prima este o hot de condamnare pentru o fapta savarsita ulterior celei pentru care s-a dispus suspendarea conditionata).

Ca avocat al petentului, in sustinerea schimbarii calificarii faptei, imi intemeiez cererea pe art. 461 lit. c. CPP, avand in vedere ca situatia poate fi considerata ca impediment la executare. Este bine asa? Pot sa invoc si autoritatea de lucru judecat a primei hotarari?
Va multumesc!
Dvs. cunoasteti dosarul si astfel de cauze pot fi destul de incalcite.
Daca exista autoritate de lucru judecat puteti invoca.

Nu inteleg cum de exista 2 hotarari definitive.Nu cred ca este vorba de aceeasi fapta.

Are cate o condamnare in fiecare hotarare si fiecare revoca suspendarea?
Adica instanta a doua nu au stiut ca s-a revocat anterior suspendarea?
Cum ati spus.. e incalcita situatia. Prima hotarare am mentionat mai sus despre ce e vorba in ea. Iar a doua este o incheiere prin care nu se face altceva decat se revoca suspendarea. Este vorba despre aceeasi fapta in ambele hotarari, si ambele, din cate stiu sunt definitive. Cat despre instanta, daca a stiut sau nu, asta nu o pot spune.
Va referiti la incheierea prin care a fost arestat preventiv?
Daca este asa nu exista autoritate de lucru judecat.
SI...nu prea se mai revoca...prin incheiere...
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu am zis nimic de arestare preventiva. a doua incheiere se refera doar la revocare
Pai...dvs. nu ati zis...dar daca revoca ...apar probleme...

Nu puteti avea autoritate de lucru judecat daca este vorba de o incheiere si o sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare yazac yazac in urma unei decizii a curtii de apel bucuresti mi s-a respins contestatia la executare pe art 88 cp(computare),ramanand definitiva. mai pot reitera aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatia la executare si rezolvarea ei stef56 stef56 art 461 ncp la litera d) spune -orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei, precum si orice alt incident ivit in cursul executarii art 462 ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)