avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere+cumparare ulterioara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere+cumparare ulterioara

Buna ziua!

Doresc sa inchiriez un apartament direct de la dezvoltator, pe care la un moment dat sa il cumpar. Am fost de acord ca in momentul cumpararii, chiria platita pana la acel moment sa fie scazuta din pretul de vanzare, am inteles ca se mai practica acest lucru atunci cand se cumpara direct de la dezvoltator..

Intrebarile mele sunt:
1.Cum ar trebui sa arate aceasta clauza in contract pentru a fi totul clar, nu doar vorbe?
2.Ar trebui sa stabilim de pe acum un pret de vanzare/metru patrat?
3.Pe ce termen imi recomandati sa fac contractul de inchiriere?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
roxyalexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxyalexandru , utilizator 22:32, 19 Septembrie 2011
In contract trebuie sa existe un drept de premtiune ori o obligatie de vanzare a apartamentului catre chirias.
ca sa vi se raspunda la intrebari trebuie vazut cazul concret. General , v-a raspuns colegul. cel mai bine ar fi sa faceti o conventie la un avocat cu data certa. La notar v-ar costa mai mult.
Referitor la pret, acesta se stabileste in momentul incheierii contractului de inchiriere, cu mentiunea ca doriti sa il cumparati. Dupa cum s-a spus si mai sus, existenta unui drept de preemptiune este cu siguranta prezenta in prevederile contractului incheiat. Iar in privinta perioadei contractului de inchiriere cu optiune de cumparare, asta trebuie discutat cu dezvoltatorul si , de ce nu, in functie de venitul Dvs lunar.
Multumesc pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere Dragut Dragut care este legea in vigoare care reglementeaza inchirierea locuintelor?si daca dreptul de preemptiune mai exista pentru chiriasi sau s-a desfiintat ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere teren carolinagherman carolinagherman am 1000mp de teren imprejmuit intravilan dar mai la marginea comunei Voluntari O persoana vrea sa il inchirieze pe 5 sau 10 ani sa traga apa, gaze, ... (vezi toată discuția)
Preemptiunea spatiului inchiriat suzit200 suzit200 Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se ... (vezi toată discuția)