avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NOUL COD AL MUNCII PENTRU CEI CARE AU GESTIUNE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NOUL COD AL MUNCII PENTRU CEI CARE AU GESTIUNE

Buna ziua,

Sotul meu este gestionar de mai bine de 6-7 ani,iar astazi i s-a intamplat o chestiune extraordinara :a fost rugat sa-si scrie demisia.Aceasta hotarare a fost luata deoarece au existat erori de transfer in sistemul informatic.
Ca sa fiu mai explicita,situatia sta in felul urmator :estista o firma mama care are sub aripa ei ocrotitore o alta firma mai mica.Firma mama este condusa de un italian,iar cea mica este o chestiune de familie.In momentul de fata,firma mica este acaparata de firma mama ,iar gestiunea trebuie transferata la MAMA.Problema este ca cele doua firme opereaza in sisteme diferite,iar,in urma transferului s-au sesizat diferente scriptice,ce nu tin de gestionar (erori informatice/contabile).In momentul de fata se fac presiuni ca sotul meu sa-si semneze demisia ,si pentru ce?Au angajatorii acest drept,atatat timp cat luna de luna i s-a oprit o garantie de 250 lei/lunar,garantie menita sa acopere eventualele diferente de gesiune ?Cum ar trebui sa actionam in aceasta situatie?Daca isi da demisia mai are dreptul din punct de vedere legal la ajutor de somaj?

Multumesc pentru promptitudine
Cel mai recent răspuns: ContSters203313 , utilizator 17:50, 19 Septembrie 2011
Nu are rost sa-si dea demisia.
Daca este vreo neregula il pot concedia ei urmand procedura legala privind cercetarea disciplinara.
In cazul demisiei nu mai poate beneficia de ajutorul de somaj.
Angajatorul nu are dreptul sa il oblige sa demisioneze pe sotu dvs. Daca isi da demisia nu va beneficia de ajutor de somaj.
Buna ziua!
Inteleg ca sotul dvs, gestionar in functie este rugat sa demisioneze.Inteleg de asemenea si existenta unei lipse in gestiune! Corect?
In cazul in care interpretarea mea este corecta
Existenta diferentelor intre soldul scriptic si soldul faptic, aceste inregistrate doar in urma unui inventar, diferente ce vor fii acceptate sau negate de sotul dvs in concluziile de inventariere.In fata Comisiei de disciplina a Societatii se vor analiza aceste lipsuri iar in urma concluzionarilor acestei comisii sotului dvs i se poate suspenda CIM, pe termen nelimitat, pana la solutionarea conflictului. In cazul in care acest conflict nu este solutionat in cadrul Societatii aceasta poate depune plangere penala pentru delapidare, administrare frauduloasa a gestiunii.
Ar trebui, ca sotul dvs sa asculte si parerea Societatii, poate exista o lipsa reala, neimputabila in schimbul demisiei.
Fiind vorba despre lipsa in gestiune conflictele de acest gen dureaza.....multi ani, fiecare parte aducand argumente pro sau contra ..
In final....suspendarea sau demisia?
Cert este, tot din umilul meu punct de vedere, ca sotul dumneavoastra nu va putea fii initial concediat cu acte in regula, adica predare de gestiune dupa care sa fie cercetat disciplinar pentru lipsa.Pana nu esti declarat vinovat de savarsirea faptei X nu pot fii concediat pentru savarsirea ei. Asa-i ?
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si obligare demisie fara preaviz mona15 mona15 buna ziua vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz. am preluat o gestiune fara inventar (greseala ... (vezi toată discuția)
Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)