avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

la data de 23.03.2011,instanta de fond dispune incetarea starii de codevalmasie asupra unui imobil si obliga reclamantul la plata unei sulte hotarire definitiva si irevocabila.In luna august fosta sotie vine in tara si cere repunerea in termenul de recurs intrucit nu a avut cunostinta de acest partaj.Motivele recursului sunt: 1 hotarirea este nelegala,judecata in fata instantei de fond avind loc in conditiile unei nelegale citari a subsemnatei(mentionez ca pe timpul procesului s-a cerut adresa de la SCLEP pentru comunicarea domiciliului si a fost citata prin publicitate largita intrucit locuia in italia dar nu se stia domiciliu). 2 pe fondul cauzei ,considera hotarirea instantei de fond ca find netemeinica.Se cere casarea sentintei si trmiterea cauzei spre rejudecare se invoca art 304 pct 5 ,304 pct 9 si 312 cod proc. civ. Se va putea admite cererea?Este necesar sa depun o intimpinare in care sa arat ca a fost citata legal ba chiar s-au dat 6 aminari in proces?Considerati ca e necesar un aparator la acest recurs de la prima infatisare sau in functie de hotarirea instantei sa cer angajarea unui aparator?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:51, 19 Septembrie 2011
A fost citata si prin publicitate si afisare la usa instantei?Ea cum face dovada ca a fost in strainatate?poate a stiut de proces si cu rea-credinta nu s-a prezentat?!Angajati un aparator de la primul termen, depuneti intampinare si aratati ca a fost legal citata, indicand pentru ficare termen cum s-a procedat.Sigur instanta a trecut la probe cu lipsa de procedura....asa cred.
la fiecare termen a fost citata prin publicitate largita si citatie la adresa cu care figura la SCLEP intrucit dupa divort nu a modificat adresa de domiciliu.Acum in recurs arata ca defapt ea locuieste cu forme legale in Italia inca din 2009 si intimplator a auzit in august de acest partaj
Ar fi bine sa isi angajeze avocat pentru a se analiza in concret problemele procedurale.
Din cele relatate de dvs. se poate intampla orice la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune norocel_bab norocel_bab la data de 23.03.2011,instanta de fond dispune incetarea starii de codevalmasie asupra unui imobil si obliga reclamantul la plata unei sulte hotarire ... (vezi toată discuția)
Cum se face un recurs la o sentinta? stefania_cirja stefania_cirja As dori un sfat pentru ca nu am nici o idee cum se procedeaza. Am primit o amenda rutiera in valoare de 1000 ron si sunt sigura 100% ca am dreptate si am 3 ... (vezi toată discuția)
Deciziile posibile luate de curtea de apel Ioana1919 Ioana1919 As dori sa stiu ce decizii poate lua Curtea de Apel intr-un proces civil in care prima instanta (Tribunalul Bucuresti) a respins ca neintemeiata actiunea ... (vezi toată discuția)