avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parteneriat international
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parteneriat international

Buna ziua,

sunt partenera unui cetatean egiptean, din motive obiective nu ne putem casatori civil, insa in urma convietuirii noastre am ramas insarcinata, tatal copilului este in egipt si tot incercam sa gasim o modalitate prin care sa ramana definitiv in romania. va rog sa imi spuneti care este cea mai eficienta metoda, sarcina mea avanseaza si am nevoie urgent sa stiu ce demersuri pot face acum. va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 6 Septembrie 2008
revin cu rugamintea de a-mi da o solutie; de la oficiul pentru imigrari mi s-a explicat ca pentru obtinerea rezidentei ca partener la dosar trebuie sa anexez acte doveditoare cum ca fiecare dintre noi e necasatorit, el nu poate prezenta un astfel de act, sa inteleg ca nu avem nici o sansa sa se stabileasca aici? Va rog sa imi spuneti daca exista o alta cale pe care ar trebui sa merg, nu stiu ce sa fac, va multumesc mult.
Incercati sa mergeti pe varianta rezidentei individuale, si nu ca partener al dvs.
O oferta de munca din Romania, o oferta de studiu de la o universitate romaneasca, ar putea sa va ajute.
Va rog mai dati-mi alte idei, are facultatea terminata, si in urma aplicarii la diverse companii este dorit, dar nu isi ia nimeni sarcina de a-l invita,compania trebuie sa aduca multe documente chiar si pentru o simpla invitatie,air ca sa lucreze deja i s-a spus ca e recomandabil sa aibe rezidenta,cu siguranta exista cai,dar nu reusesc eu sa le identific,va rog sa ma ajutati. am facut impreuna multe demersuri si in egipt si aici, dar nu reusim sa dam de capat. va multumesc mult pentru timpul acordat, va rog sa ne ajutati.
Cetatenii straini si apatrizi, care urmeaza a fi incadrati cu contract individual de munca de catre persoanele juridice si fizice cu sediul, respectiv cu domiciliul in Romania, au obligatia de a obtine autorizatia de munca daca provin dintr-un stat nemembru UE sau daca nu detin permis de sedere permanenta in Romania.
Dupa obtinerea autorizatiei de munca , poate depune actele pentru obtinerea permisului de sedere permanenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean strain - acte necesare mplugar mplugar Eu sunt roman ea este equatorial guineana, nu are certificat de nastere pentru ca acolo nu exista. - si nici certificat de celibat. Cum putem obtine un ... (vezi toată discuția)
Sunt disperata!ajutor!pt viza unui cetatean egiptean cu care vreau sa ma casatoresc in romania laraiva laraiva I s-a dat viza de aici,dar acolo i s-a cerut la ambasada un cont de 50 de euro pe zi,pt perioada ,,vizitei\'\'.Ma intreb cu furie de ce nu sunt reglementari ... (vezi toată discuția)