avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... asociatiile non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

asociatiile non profit

Fac parte dintr-o asociatie non profit care are in grija un parc cu terenuri de sport si tinte. Am avea nevoie de un contract cu polaris pt a ridica gunoiul pe care il strangem din parc. Dar nu avem bani cu care sa platim acest lucru .Exista vreo modalitate de a se ridica gunoiul fara a plati? Exista vreo lege care ne permite acest lucru ? Daca exista va rog sa imi spuneti si mie.
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:58, 4 Ianuarie 2012
Incercati sa incheiati contracte de sponzorizare cu societati comerciale pentru a va sponzoriza cu 20% din impozitul pe profit al acestora (codul fiscal, cred ca este art. 21, punctul 4 litera d), verificati), dar nu mai mult de 3 la mie. Impozitul pe profit oricum se plateste bugetului. Poate reusiti cu cei care folosesc parcul si terenul de sport. Este mult mai usor decat a beneficia de cei 2% din impozitul pe salarii.
Nu este o astfel de lege care sa creeze aceasta facilitate. Trebuie sa incheiati contractul cu un operator de salubritate, sa aveti si pubele, sa nu cumva sa dati foc la gunoaie sau resturi vegetale iar costul il includeti in tariful de acces pe baza sportiva pe care o administrati. La Braila garda de mediu si primaria a facut control la astfel de ong si firme care administreaza intr-un parc astfel de terenuri de tenis si miniforbal.
Nu uitati ca acum la inceputul lunii ianuarie, comitetul de conducere al asociatiei trebuie sa dea o hotarare de numire a unei comisii de inventariere din membrii ai asociatiei, e bine sa faca parte si contabila) si care sa faca inventarul la 31 decembrie 2011 si sa redacteze procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie depozitare gunoi Costica33 Costica33 Astept de citiva ani sa se gaseasca o solutie de depozitare a gunoaielor care nu se pot arunca pe ghena de gunoi, in afara blocului. In ghena este spatiu ... (vezi toată discuția)
Majorare taxa salubritate rain4est rain4est Am auzit de la cativa administratori ca firmele de salubrizare vin cu noi contracte ce cuprind sume majorate la ridicarea gunoiului menajer . V-ati confruntat ... (vezi toată discuția)
Plata gunoiului IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Vă rog,să-mi spuneti dacă este corect (legal) ca,pentru plata gunoiului,în orasul Tg-Jiu, pretul să fie stabilit de Consiliul Local,pentru o ... (vezi toată discuția)