avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia locatarilor la reparatia acoperisului cand ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia locatarilor la reparatia acoperisului cand jumatate din el este ocupat

stau la parter.unul din cei doi vecini de la ultimul etaj vrea sa repare acoperisul. vreau sa stiu ce obligatie au ceilalti locatari,daca celalalt vecin de la ultimul etaj are camere pe jumatatea lui. precizez ca apartamentul in care stau eu e pe tronsonul celui care are camerele in acoperis. momentan suma pentru reparatie de aparteament este in jur de 3000 RON pt un apartament de 2 camere, si 4000-5000 pt apartamentele cu 3 camere, care se afla pe celalalt tronson. va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 01:28, 6 Septembrie 2008
Stimate domn daca vecinul dvs nu avea apartamentul deasupra apartamentului dvs , care ar fi fost acoperisul locuintei dvs? Trebuie sa intelegeti ca trebuie sa participati in cote procetuale toti locatari la ingrijirea partilor comune ale casei/blocului in care locuiti. Este aceeasi situatie cu cea privind subsolul, cel de la etal ar putea spuene ca nu-l intereseaza intretinerea acestui spatiu.
Vi s-a raspuns corect. Eu intaresc spusele dnei Bioenergeta. Orice cheltuiala se imparte pe cota-parte a fiecarui apartament.
Va intreb la randul meu cat costa aceasta reparatie si cate apartamente sunt pe acea scara(....sa inteleg)? Partea care revine fiecarui apartament mi se pare a fi extrem de mare....sau poate nu mai sunt eu la curent cu preturile din piata.....
alina_sv a scris:

stau la parter.unul din cei doi vecini de la ultimul etaj vrea sa repare acoperisul. vreau sa stiu ce obligatie au ceilalti locatari,daca celalalt vecin de la ultimul etaj are camere pe jumatatea lui. precizez ca apartamentul in care stau eu e pe tronsonul celui care are camerele in acoperis. momentan suma pentru reparatie de aparteament este in jur de 3000 RON pt un apartament de 2 camere, si 4000-5000 pt apartamentele cu 3 camere, care se afla pe celalalt tronson. va rog sa ma ajutati
alina_sv, ai o problema? Daca vei citi Legea nr.230/2007, ai sa ajungi la concluzia ca ai o obligatie baneasca pentru reparatia unei terase(acoperis), chiar daca locuiesti la parter!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis + modificare eukata eukata Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 3 tronsoane de apartamente (3 apartamente/etaj). Acoperisul de deasupra apartamentului meu a ramas singurul nereparat, ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)