avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor week-end
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor week-end

Buna seara,

Am o nelamurire;sporul ce se acorda salariatilor care primesc cele 2 zile libere consecutive in timpul saptamanii nu in week-end se trece in Revisal???
Am intrebat 3 persoane de la ITM(presupun ca sunt in masura sa dea un raspuns pertinent) si parerile au fost diferite!!! Refuza sa dea vreun raspuns oficial desi m-am adresat lor in mai multe randuri.#-o
Mentionez ca acest spor este prevazut doar in Regulamentul Intern nu si in CIM.
Daca se mentine programul de 5 zile lucratoare cu 2 zile libere consecutive pe saptamana dar pe parcursul a 2 saptamani un angajat lucreaza 6-7 zile consecutiv trebuie instiintat ITM-ul???
Sper ca m-am facut inteleasa si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 1 Decembrie 2011
Buna ziua,
daca sporul respectiv nu este trecut in CIM, nu poate fi considerat un spor permanent. Poate ar trebui sa il introduceti si in CIM si apoi in Revisal ca Spor de week-end. In cazul celei de-a doua spete, nu trebuie instiintat ITM-ul ci trebuie sa respectati prevedrile legale in acest scop.
Potrivit art.4 alin.1 lit. b din H.G. nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a
salariatilor, salariul, sporurile si cuantumul acestora se completeaza si se transmit prin REVISAL. Pentru inregistrarea si transmiterea acestor elemente, legiuitorul a stabilit un termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a H.G. nr.500/2011.

Prin urmare, HG nr.500/2011 nu face nicio distinctie intre sporuri ... nu se prevede ca numai sporurile cu caracter permanet se trec in REVISAL.

In REVISAL la categoria sporuri este mentionat si sporul de week-end.

Am citit si eu acum ceva in acest sens, pentru ca sunt sinteresata, si am gasit ceva de genul ca se raporteaza lunar la ITM. Este adevarat? eu am facut act aditional la Cm si am stabilit o suma fixa de 30 lei.
In urma modificarilor aduse HG nr.500/2011 , in registru se completeaza sporurile prevazute in c.i.m. ... daca nu exista modificari la aceste sporuri nu aveti cum sa transmiteti lunar ... transmiterea lunara se face numai in cazul in care valoarea sporurilor se modifica de la luna la luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in revisal spor de week-end cata8 cata8 Din cate am citit ,inteleg ca ptr un salariat care lucreaza sambata sau duminica primeste un spor de week-end. Daca el lucreaza prin rotatie , 1-2 week-end-uri ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)